Agenda Constructiilor
Joi, 20 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - ANDIS modifica favorabil conditiile la licitatia de 367 milioane euro de la SRU Iasi
ANDIS modifica favorabil conditiile la licitatia de 367 milioane euro de la SRU Iasi
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 05 Mar 2024 17:33
Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Sanatate (ANDIS) a modificat cerinta privind experienta similara in executia lucrarilor, necesara pentru participarea la licitatia pentru constructia Spitalului Regional de Urgenta (SRU) Iasi. Astfel, pentru a participa la licitatie, constructorii vor trebui sa dovedeasca ca au realizat in mod corespunzator, executate si duse la bun sfarsit, lucrari similare/ comparabile de aceeasi natura si complexitate, in ultimii 5 ani (calculati anterior/ invers de la data limita initiala pentru depunerea ofertelor) in valoare de minimum 900 de milioane de lei, fara TVA, calculata cumulativ din cel mult 5 contracte, din care cel putin unul trebuie sa fie pentru constructia unei noi unitati de spital. Anterior, cerinta respectiva stipula ca ofertantii trebuiau sa faca dovada ca, in ultimii 5 ani, au derulat proiecte similare in valoare de minimum 1,2 miliarde lei, iar, ca proba, trebuiau sa aduca maximum 3 contracte finalizate. Astfel, ANDIS a crescut numarul de contracte care pot fi aduse ca proba de la 3 la 5 si a scazut valoarea minima a acestora, pana 900 de milioane de lei.
Modificarea a fost facuta in urma unei contestatii depuse de companiile de constructii Bog’Art, Constructii Erbasu SA, Concelex, Con-A Operations si Conest SA, prin care au demonstrat ca nicio companie din Romania nu poate indeplini conditiile de participare. "Analizand proiectele avand un obiect similar comparabil de aceeasi natura si complexitate finalizate in Romania in ultimii 5 ani, se observa cu usurinta faptul ca nu pot fi identificate contracte a caror valoare insumata ar conduce la atingerea pragului minim de 1,25 miliarde lei, fara TVA, luand in considerare exclusiv valoarea lucrarilor executate, iar nu si a dotarilor/ echipamentelor medicale incluse in obiectul contractului", se preciza in contestatie.
In urma contestatiei, licitatia a fost suspendata temporar, procedura fiind reluata dupa modificarea conditiilor de participare si renuntarea la contestatie a celor 4 companii.
Contractul de executie a SRU Iasi are o valoare estimata la 1,82 miliarde lei (circa 367 milioane de euro), fara TVA, si o perioada de implementare de 106 luni.
SRU Iasi va avea o suprafata construita totala de 202.689 mp, distribuita pe 9 niveluri (2S+P+5E+E6-tehnic), pe o suprafata de teren de 120.000 mp. Unitatea va avea 850 de paturi, 20 de sali de operatie si circa 3.000 de angajati, va inlocui actualul Spital Judetean de Urgente "Sf. Spiridon", vechi de 260 de ani, si va imbunatati activitatea de predare si cercetare de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa".
Termenul-limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare la licitatie s-a modificat, acesta fiind stabilit la 11 aprilie 2024, ora 15:00, conform datelor actualizate.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
Acvatot 2019
theda mar
rigips
MAKITA
ness project
Ubitech
noark
konsent
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
BogArt
leviatan
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
CDS
concelex
strabag nivel 1
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
top 500
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander