Agenda Constructiilor
Marti, 17 Septembrie 2019
 
Home - Stiri - Info-Santiere - AQUA PARC modernizeaza cu 20 milioane de euro varianta de ocolire Galati
AQUA PARC modernizeaza cu 20 milioane de euro varianta de ocolire Galati
Info-Santiere Publicat de AG&F 14 Iun 2019 06:00
Antreprenorul general Aqua Park, din Slobozia – judetul Neamt, a castigat recent un contract cu o valoare de atribuire de 95.197.692,27 lei - acordat de Judetul Galati (Consiliul Judetean Galati) - ce prevede implementarea unui obiectiv de investitii denumit „Proiectare si executie - extindere si modernizare varianta ocolitoare a municipiului Galati”. Se vor asigura astfel servicii de proiectare si executie specifice, conform cerintelor din caietul de sarcini.
Astfel, autoritatea contractanta informeaza ca ofertantul castigator va presta servicii de proiectare faza PT + DDE + asistenta tehnica proiectant + documentatie obtinere avize conform certificatului de urbanism (inclusiv DTAC) si executie lucrari. Documentele tehnice vor fi intocmite in vederea realizarii lucrarilor de reabilitare aprobate prin POR 2014-2020. Aceste documente vor corespunde normelor si reglementarilor in vigoare, inclusiv HG nr. 907/2016 si HG nr. 363/14.04.2010, actualizata, privind aprobarea standardelor de cost pentru obiective de investitii finantate din fonduri publice, avandu-se totodata in vedere ca toate costurile serviciilor de proiectare tehnica vor fi prestate. Se vor avea in vedere cel putin urmatoarele cerinte (acestea nefiind limitative):
- Respectarea prevederilor expertizei tehnice si a solutiei din DALI. Elementele geometrice adoptate trebuie sa asigure desfasurarea circulatiei in conditii de deplina siguranta si confort, conform cerintelor minime din tabelul 2 din Ordinul 1296/2017 – clasa tehnica II si clasa tehnica III. PT poate sa cuprinda si alte lucrari pe care proiectantul le considera necesare pentru punerea in siguranta a obiectivului afectat, respectand legislatia si reglementarile tehnice in vigoare. De asemenea, proiectantul va pune la dispozitia beneficiarului orice document revizuit, daca acest fapt a fost solicitat de autoritatile competente cu rol in verificare, evaluare, selectia si contractarea obiectivului „Extindere si modernizare varianta ocolitoare a Municipiului Galati”.
- Pentru executia lucrarilor propriu-zise, se va proceda la extinderea si modernizarea tronsonului I, tronsonului II prin extinderea partii carosabile la patru benzi de circulatie asigurand cresterea vitezei de circulatie, cresterea capacitatii portante, reducerea timpului de tranzit al orasului, cresterea sigurantei circulatiei, reducerea noxelor etc. De asemenea, se va realiza modernizarea structurii rutiere existente pe tronsonul IV pentru trafic pe doua benzi de circulatie, concomitent cu cresterea portantei drumului de la trafic greu la trafic foarte greu prin adoptarea unei structuri rutiere specifice, realizarea unui viaduct care va asigura varianta ocolitoare a zonelor populate si a zonei comerciale din cartierele Micro 38, sensuri giratorii acolo unde se impun, refacerea semnalizarii prin marcaje si indicatoare rutiere si altele. Se va permite accesul pietonal prin reabilitarea trotuarelor existente, impunandu-se crearea de facilitati pentru persoanele cu dizabilitati, accesul localnicilor defavorizati spre oras din zonele periferice ale municipiului, realizarea unei piste de biciclisti, realizarea unei canalizari noi pentru preluarea apei pluviale din platforma drumului si transmiterea la emisari etc. Proiectul este cofinantat prin Programul Operational Regional 2014 - 2020, Axa prioritara 6 „Imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala”, Prioritatea de investitii 6.1 „Stimularea mobilitatii regionale prin conectarea nodurilor secundare si tertiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale”, componenta SUERD. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADLicente bim

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 145 (Septembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023