Agenda Constructiilor
Marti, 30 Aprilie 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - Atria Urban Resort: Faza a treia a dezvoltarii va fi livrata in toamna anului 2024
Atria Urban Resort: Faza a treia a dezvoltarii va fi livrata in toamna anului 2024
Info-Santiere Publicat de AG&F 12 Oct 2023 13:44
Atria Urban Resort, complex rezidential dezvoltat in zona de nord-vest a Capitalei de EVERGENT Invesments, in parteneriat cu Cityring Development, a instalat 296 de panouri solare care vor produce energie pentru prepararea apei calde menajere, ajutand la optimizarea costurilor asociate utilitatilor pentru viitorii rezidenti din cladirile Fazei a III-a. Sistemul propriu de panouri solare, alaturi de sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura si gradul ridicat de izolare termica, precum si materialele de inalta calitate si tehnologiile de ultima generatie folosite vor alinia noile locuinte din Faza a III-a la standardul nZEB de eficienta energetica, apropiindu-le de consum zero de energie.
Cele 296 de panouri solare instalate in Faza a III-a se intind pe o suprafata totala de 730 mp, au o capacitate de productie de 446.500 kWh/an, iar energia produsa de acestea va fi folosita pentru incalzirea apei menajere. Panourile sunt plane, cu o suprafata absorbanta realizata din aripioare selective din aluminiu, cu o dimensiune de 2,00m x 1,30m.
”Sustenabilitatea, consumul redus de energie, precum si confortul sporit al rezidentilor nostri sunt preocupari constante pentru noi inca de la debutul proiectului, de aceea implementam cele mai bune solutii de reducere a consumului de energie folosind sisteme de izolatie de calitate, ferestre tripan, centrale proprii de caldura etc. Iar cele aproape 300 de panouri solare pe care le-am montat in Faza a III-a vor fi extrem de utile, eliminand o sursa de consum de energie produsa traditional. In opinia noastra, cele trei premii pentru regenerare urbana acordate proiectului reprezinta cea mai buna dovada a recunoasterii eforturilor noastre de a contribui la revigorarea Sectorului 1, la intrarea dinspre Targoviste, pe care nu doar ca am introdus-o in fondul imobiliar al Capitalei, dar am incercat si sa o pastram cat mai "green", construind cladiri cu regim mic de inaltime, predominant P+4, spatii ample intre fatadele moderne, parcuri, gradini si multa vegetatie. Acum, in Faza a III-a, continuam sa dezvoltam componenta de sustenabilitate punand in piata locuinte prietenoase cu mediul care transforma totodata complexul nostru intr-o investitie valoroasa si eco-friendly pentru viitor”, a declarat Liria Themo, Marketing Manager al complexului Atria Urban Resort.
 
 
Toate cladirile din aceasta faza sunt  aliniate la standardul nZEB de eficienta energetica si se vor apropia de consum zero de energie. Astfel, pe langa sistemul propriu de panouri solare, asistat de centrala proprie in fiecare apartament, locuintele vor fi dotate si cu sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura, reducand astfel consumul suplimentar de energie. De asemenea, izolatia termica a peretilor din exterior va fi de 15 cm pe fatade si de 25 cm pe terase. Tamplaria exterioara folosita face parte dintr-o categorie superioara, prin folosirea ferestrelor tripan (trei foi de sticla) cu bagheta calda, care vor izola si mai bine, toate masuri care tin pasul cu tendintele globale de sustenabilitate.
"In contextul actual, proiectul se incadreaza in clasa energetica A. In functie de suprafata apartamentului, costurile de intretinere aferente spatiilor comune unde se afla si piscine, parcuri, o peisagistica remarcabila cu sute de arbori plantati, se situeaza intre 150 si 400 de lei lunar, tocmai pentru ca suntem atenti la costuri, inclusiv la bugetele rezidentilor. Reducerea costurilor energetice este o prioritate pentru noi ca dezvoltator dar si ca cetateni care ne ghidam deciziile si afacerile dupa principiile sustenabilitatii naturale", a subliniat reprezentanta dezvoltatorului.
Demarata in toamna anului trecut, Faza a III-a a proiectului imobiliar Atria Urban Resort este executata in proportie de 65%, iar cladirile sunt ridicate in proportie de 95%. In prezent, se lucreaza in paralel la instalatiile interioare si la cele exterioare, precum si la finisaje, cele 350 de apartamente urmand sa aiba o  inalta rata de eficienta energetica. In aceasta faza, sunt disponibile apartamente de tip studio (37-45 mp utili), apartamente cu 2 camere (52-61 mp utili), 3 camere (67-83 mp utili) si 4 camere (87-100 mp utili). Totodata, unele apartamente vor avea terase de pana la 21 mp si gradini de pana la 55 mp, cu logie sau balcon. Faza a III-a va avea 7 scari - cinci cladiri cu inaltime P+4 si doua P+6 -, toate echipate cu lifturi Schindler. Proiectul pastreaza conceptul fazelor anterioare, cu distante de pana la 100 de metri intre cladiri, spatii verzi in curtea interioara, locuri de joaca, jocuri topografice si parcari supraterane. Cand va fi receptionata in toamna anului 2024, Faza a III-a se va intinde pe o suprafata totala de 22,800mp. 
 
 
Densitatea locativa redusa a proiectului este o componenta unica intr-o Capitala supraaglomerata si sustine conceptul de ”Resort Urban” care sta la baza proiectului. In Faza III, suprafata alocata pentru cele 350 de apartamente construite este de aproape 2,3 hectare si ofera conditiile pentru un standard de viata mai ridicat si asigura o evolutie avantajoasa a investitiei. Acest raport al spatiului total vs spatiu construit se va mentine si in Faza IV, intreg proiectul insumand la final un total de 9 hectare.
***
Atria Urban Resort este un proiect imobiliar dezvoltat pe Soseaua Chitilei, in vecinatatea Lacului Straulesti, de catre EVERGENT Invesments, in parteneriat cu Cityring Development, detinut de antreprenorii Liviu si Eugen Lepadatu. Proiectul - care se intinde pe 9 hectare -, a fost conceput in patru faze de constructie, cu 1.400 de apartamente in total si o valoare totala de 120 milioane de euro. Prima faza a proiectul imobiliar de amploare, dezvoltat in sectorul 1 al Capitalei, a fost finalizata si vanduta integral la inceputul anului 2020. Faza a II-a, cu 398 de apartamente si o zona cu spatii comerciale, are o valoare de aproximativ 35 de milioane de euro si a fost vanduta aproape in totalitate. Constructia Fazei a III-a, cu 350 de apartamente, a inceput in 2022, iar durata lucrarilor este de 20 de luni. Tot in acest an, Atria demareaza proiectarea si autorizarea Fazei a IV-a si ultima a proiectului imobiliar, constand in executia a peste 470 apartamente. In primele doua faze, locuite deja, exista si o comunitate numeroasa formata din familii tinere cu multi copii, dar si bunici uneori.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
noark
Acvatot 2019
quadratum
EDIT-Structural
viarom
Ubitech
CDS
theda mar
MAKITA
leviatan
rigips
strabag nivel 1
ness project
concelex
siniat

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander