Agenda Constructiilor
Sambata, 25 Iunie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Info-Santiere - Baia Mare deruleaza 70 de proiecte de lucrari in valoare de 200 de milioane de euro
Baia Mare deruleaza 70 de proiecte de lucrari in valoare de 200 de milioane de euro
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 13 Aug 2021 06:57
Proiectele de importanta majora pentru Baia Mare, gandite si implementate de catre Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare, impreuna cu experti din Administratia Publica Locala care se deruleaza in acest moment se ridica la aproximativ 200 de milioane de Euro. Suma reprezinta valoarea celor aproape 70 de proiecte care vizeaza nu mai putin de 90 de obiective din oras si care sunt finantate din fonduri europene.
Potrivit primarului Municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, cele mai multe dintre aceste proiecte vizeaza investitii masive in infrastructura rutiera, reabilitarea si modernizarea institutiilor de invatamant si a blocurilor de locuit, dezvoltarea infrastructurii in noul cartier -“Pintea Viteazul“, iluminatul stradal, siguranta cetateanului si multe altele.
La acestea se adauga proiectele din domeniul social si cele in care Municipiul Baia Mare are calitatea de partener, toate menite sa aduca dezvoltarea durabila a orasului si cresterea calitatii vietii in comunitate.
“Una dintre principalele preocupari ale Administratiei Locale ramane dezvoltarea infrastructurii urbane, modernizarea cailor de acces din si spre oras, dar si modernizarea infrastructurii rutiere existente. Avem, in acest sens, in diferite faze de derulare, proiecte europene in valoare de peste 55 de milioane de Euro. Acestea vizeaza investitii masive in modernizarea si reabilitarea infrastructurii rutiere din intreg municipiul Baia Mare. Continuam sa investim cu prioritate si in modernizarea unitatilor de invatamant sau realizarea unora noi, sumele destinate in acest sens ridicandu-se la aproximativ 40 de milioane de Euro. Sunt apoi proiecte pe care le-am gandit pentru dezvoltarea sectorului de sanatate si ma refer aici in principal la reabilitarea si modernizarea Spitalului TBC, pentru modernizarea sistemului de iluminat public, anveloparea termica a inca 27 de blocuri situate in diferite zone ale orasului si proiecte care vizeaza zona sociala, a caror valoare este semnificativa” spune Catalin Chereches, primarul Municipiului Baia Mare.
Potrivit datelor cuprinse in portofoliul de proiecte al Municipiului Baia Mare, cea mai mare suma, 55 de milioane de Euro, este utilizata pentru reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere. Este vorba despre amenajarea Bulevardului de Vest si a benzilor dedicate pentru transportul in comun, modernizarea Bulevardelor Unirii, Republicii, Bucuresti, Independentei,Traian si Decebal, respectiv a strazilor Dragos Voda si Garii .
Pentru reabilitarea si modernizarea unitatilor de invatamant, respectiv pentru realizarea unei retele scolare municipale la cele mai inalte standarde vor fi investiti aproximativ 40 de milioane de Euro (25 din fonduri europene, restul de la bugetul local), in timp ce alte 14 milioane de Euro vor fi folositi pentru reabilitarea termica a 27 de blocurilor de locuinte din municipiu.
La 7,5 milioane de Euro se ridica valoarea proiectului care vizeaza reabilitarea si modernizarea Spitalului de Pneumoftiziologie dr Nicolae Rusdea - pentru cresterea calitatii serviciilor de sanatate prin extinderea ambulatoriului, in timp ce pentru realizarea infrastructurii in Cartierul social” Pintea Viteazul” au fost atrase fonduri europene in valoare de 5 milioane de Euro.
In lista se mai regasesc, printre altele, modernizarea sistemului public de iluminat (4,5 milioane Euro), proiecte in valoare de aproximativ 6 milioane de Euro care vizeaza Protectia mediul si siguranta cetateanului, cele in valoare de 38 milioane Euro - pentru extinderea si reabilitarea sistemelor de apa si apa uzata, respectiv proiecte in domeniul social (30 de milioane de Euro) care urmaresc cresterea calitatii vietii.
“Odata cu realizarea acestor investitii, in urmatorii doi ani, cu siguranta se va schimba fata orasului si sunt convins ca odata finalizate toate aceste proiecte, intreaga comunitate se va bucura de un oras cu oportunitati economice relevante dar si cu o calitate ridicata a vietii “ a mai spus primarul Catalin Chereches.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulAUTODESKALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
CONCEPT STRUCTURE
BMI_Icopal
Ubitech
viarom
leviatan
FRONTALE
leviatan
hidroplasto
hilti
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
strabag nivel 1
CELCO 2020
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
PSC CONFERINTA CT 2022
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere