Agenda Constructiilor
Duminica, 24 Iunie 2018
SAMSUNG 360
Home - Stiri - Info-Santiere - BOG'ART, antreprenor general pentru un proiect de 80 milioane de euro
BOG'ART, antreprenor general pentru un proiect de 80 milioane de euro
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 11 Sep 2017 16:41
Compania de constructii Bog'Art a fost desemnata de IKEA antreprenor general pentru constructia celui de-al doilea magazin din Bucuresti al companiei, ce va fi situat pe Bd. Theodor Pallady, in zona de est a Capitalei. Valoarea investitiei ajunge la 80 de milioane de euro.
Pentru desemnarea constructorului, IKEA a derulat un proces de pre-calificare, care a implicat peste 250 de companii si furnizori, acoperind in totalitate piata constructiilor din Romania. In licitatia pentru constructia noului magazin s-au precalificat 19 companii de constructii si, dupa patru runde de negocieri, au ramas doi dintre cei mai competitivi ofertanti. Compania Bog'Art a fost selectata pe baza unor criterii clare, precum abilitatea de a finaliza proiectul la timp, echipa, managementul, colaborarile anterioare, stabilitatea financiara din ultimii cinci ani, cea mai buna solutie tehnica de calitate, pretul competitiv, dar si alte aspecte referitoare la dezvoltarea sustenabila si la modul responsabil si etic de a face afaceri.
Conform datelor IKEA, lucrarile vor incepe imediat ce vor fi indeplinite toate conditiile pentru constructie, urmand a se finaliza in anul 2018.
"Finalizarea procesului de selectie a constructorului este un moment important pentru noi. Acum suntem cu un pas mai aproape de inceperea constructiei si de deschiderea celui de-al doilea magazin Ikea din Bucuresti. Am obtinut autorizatia de construire pentru amenajarea si sistematizarea terenului si imprejmuirea provizorie emisa de Primaria Sectorului 3. Am obtinut deja 24 de avize si acorduri si asteptam obtinerea ultimelor doua avize necesare: unul din partea Directiei Administratiei Domeniului Public Sector 3 si altul de la Brigada de Politie Rutiera", a declarat Vladislav Lalić, Property and Expansion Manager ]n cadrul IKEA South-East Europe.
Dupa emiterea acestora, va fi depusa documentatia pentru obtinerea autorizatiei de construire a magazinului.
Noul centru comercial (P+2E) va fi dezvoltat pe Bd. Theodor Pallady nr. 57 din Bucuresti, pe un teren cu o suprafata de 137.354 mp, din care 55.104 mp vor fi ocupati de cladiri (zone administrative, de birouri, plus magazinul propriu-zis, de circa 37.000 mp), 41.206,3 mp - de spatii verzi si pe 42.044 mp se vor amenaja zonele de circulatii si parcari. Actualmente, circa 90% din amplasamentul unde va fi construit noul parc IKEA este teren viran. Conform datelor incluse in PUZ, inaltimea maxima admisa pe amplasament este de 30 de metri pentru cladirile comerciale, respectiv de 40 de metri pentru cele cu functiune mixta, de comert, servicii si birouri.
Retailerul de mobila a cumparat in 2015 terenul de 13,7 hectare ce a apartinut fabricii Anticorosiv de pe Bd. Theodor Pallady.
In prezent, Bog'Art mai construieste pentru IKEA cea de-a treia cladire din cadrul ansamblului de birouri Timpuri Noi Square, dezvoltat de Vastint Romania, divizia imobiliara a grupului IKEA, pe platforma fostelor uzine Timpuri Noi din Bucuresti. Imobilul va avea o suprafata inchiriabila de circa 20.000 mp, termenul de finalizare fiind stabilit in a doua jumatate a anului viitor.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Romeps

Autentificare

TOP-Agenda Constructiilor nr. 134 (Mai 2018)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
hospice 2%
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023