Agenda Constructiilor
Sambata, 08 Mai 2021
 
Home - Stiri - Info-Santiere - BRASOV: Au inceput lucrarile la Complexul Sportiv Carpati, de 35 milioane de lei
BRASOV: Au inceput lucrarile la Complexul Sportiv Carpati, de 35 milioane de lei
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 20 Mai 2020 12:52
Au inceput lucrarile de amenajare a complexului sportiv Carpati, in locul celor doua terenuri de fotbal de pe str. Zizinului care compuneau fostul stadion Carpati. Noua baza sportiva va avea un teren de fotbal artificial (printr-un proiect derulat in parteneriat cu Federatia Romana de Fotbal), o pista de alergare omologata cu 8 culoare, tribuna cu 500 de locuri si o sala de sport in care se vor putea desfasura competitii oficiale.
Valoarea acestei investitii este de 34,23 milioane de lei, din care aproximativ 100.000 de euro reprezinta valoarea suprafetei de joc artificiale pentru terenul de fotbal, care este asigurata de catre FRF.
,,De astazi am inceput lucrarile la viitoarea sportiva Carpati, care va oferi cele mai bune conditii de pregatire si pentru desfasurarea de competitii atat elevilor de la Liceul Sportiv, cat si ceilalti sportivi de performanta, de la alte cluburi din Brasov. Pe langa terenul de fotbal, care va fi realizat impreuna cu FRF, un alt castig va fi pista de alergare la standarde europene. Aceasta va oferi posibilitatea atletilor sa se pregateasca la cel mai inalt nivel, dar si Municipalitatii oportunitatea de a organiza competitii de atletism. Brasovul avea nevoie de o astfel de pista, mai ales ca Liceul Sportiv are o traditie in pregatirea unor sportivi care au facut performanta in atletismul romanesc si european.
Nu in ultimul rand, sala de sport va asigura pregatirea sportivilor si posibilitatea organizarii de competitii pentru mai multe sporturi colective: volei, handbal, baschet etc. La deschiderea noului Liceu Sportiv in sediul de pe Zizinului am promis aceasta investitie, sala de sport, impreuna cu pista de alergare, si ne tinem de cuvant. Municipalitatea va continua proiectele de investitii in dezvoltarea infrastructurii sportive. In aceasta perioada se lucreaza si la complexul sportiv de la Metrom, deja se acopera sala de sport, si la finalizarea lucrarilor de reparatii si amenajare de la Stadionul Tineretului”, a declarat primarul George Scripcaru
In prima etapa, estimata la 30 de zile, se realizeaza lucrarile de demolare si dezafectare a suprafetei de joc, lucrari care au inceput astazi. In paralel, cel tarziu saptamana viitoare, Directia de Administrare Infrastructura Sportiva va lansa licitatia pentru proiectarea si executia complexului sportiv.
„Stadionul Carpati a intrat intr-un amplu proces de reabilitare, in sensul ca pe acest amplasament, din cele doua terenuri existente se va face un singur teren de fotbal, in colaborare cu Federatia Romana de Fotbal, un teren de fotbal omologat si de UEFA, sintetic. De jur imprejur va fi o pista de tartan cu opt culoare, fiecare cu o dimensiune de un metru, o pista de 400 metri, care poate fi omologata si pot fi organizate concursuri de atletism. Proiectul mai cuprinde o tribuna de 500 de locuri, si o sala de sport, omologabila pentru competitii de handbal, volei, baschet de liga nationala.
Toata aceasta baza va face parte dintr-un complex mai mare, care include si Liceul Sportiv, care se afla in apropiere. Studiul de fezabilitate a fost aprobat in Consiliul Local, saptamana viitoare va fi finalizata documentatia de proiectare si executie si vom lansa licitatia pe SEAP, iar pentru a nu pierde vremea pana se finalizeaza procedurile, am inceput demolarea tribunei, care este de prin anii ‘60, si a vechiului sediu, care si el are mai mult de 50 de ani. Nu va mai semana deloc cu baza de acum, sunt convins ca ani de zile de acum incolo elevii Liceului Sportiv, precum si sportivii de performanta care se vor antrena aici, o vor face in conditii foarte bune“, a declarat Emilian Cernica, directorul Directiei de Administrare Infrastructura Sportiva.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021AUTODESKTERAPLASTVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
cv water 2021
hilti
hidroplasto
strabag nivel 1
rigips
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere