Agenda Constructiilor
Duminica, 10 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Info-Santiere - Cityring pregateste un proiect imobiliar nou dupa finalizarea Atria Urban Resort
Cityring pregateste un proiect imobiliar nou dupa finalizarea Atria Urban Resort
Info-Santiere Publicat de AG&F 11 Oct 2024 10:25
Atria Urban Resort, complex imobiliar dezvoltat in zona de nord-vest a Capitalei, in sectorul 1, de catre Evergent Investments, in parteneriat cu Cityring Property, anunta finalizarea Fazei a III-a a proiectului si lansarea ultimei etape, in cadrul careia vor fi construite peste 450 de apartamente, dintr-un total de 1.365. Proiectul, a carui valoare consolidata se apropie de 140 de milioane de euro, urmeaza sa se incheie in aproximativ doi ani si reprezinta, in peisajul rezidential bucurestean, un model de dezvoltare sustenabila. Incepand cu Faza a III-a, toate cladirile sunt aliniate la standardele nZEB de eficienta energetica. 
Liviu Lepadatu, antreprenorul care a creat conceptul Atria Urban Resort, ia in calcul un viitor proiect imobiliar pentru care a inceput sa exploreze modele si concepte internationale de locuire, viabile in Capitala Romaniei, Bucuresti.
"Ne asteptam ca vanzarea apartamentelor din Faza III, pe care tocmai am finalizat-o sa se incheie anul viitor. In piata noastra, perioada medie de derulare a proiectelor de la faza de constructie pana la finalizarea vanzarii este de trei ani iar piata rezidentiala din Capitala are perspective favorabile. Din datele pe care le-am analizat, din punct de vedere al tranzactiilor, piata rezidentiala este de aproximativ 1 miliard de euro doar in sectorul 1. Cifrele iau in calcul constructiile vechi si noi, case si apartamente. De aceea ne gandim deja la o noua investitie, astfel ca dupa finalizarea Atria, sa continuam cu un nou proiect rezidential”, a declarat Liviu Lepadatu, CEO Cityring Property, dezvoltator al proiectului Atria Urban Resort.
Faza a III-a a proiectului imobiliar pastreaza linia fazelor anterioare, cladirile avand preponderent o inaltime P+4 si partial P+6, cu distante intre ele cuprinse intre 30 de metri si 100 de metri. Suprafata totala a acestei faze este de peste 22.800 mp, din care 5.750 mp sunt destinati exclusiv spatiilor verzi. Cele 350 de apartamente au design si compartimentari diferite: studiouri de pana la 47 mp utili, precum si apartamente cu 2, 3 si 4 camere, cu gradini proprii, balcoane sau terase ample. Valoarea de piata a Fazei a 3-a este estimata la aproximativ 40 de milioane de euro.
 
 
"Vrem sa accentuam faptul ca Atria Urban Resort este un complex rezidential, destinat vanzarii catre clientul final, proprietarul, deoarece obiectivul nostru in acest proiect a fost sa cream un veritabil resort urban unde rezidentii/proprietarii sa se simta acasa. Suntem interesati de calitatea locuirii si sa dezvoltam in interiorul complexului o comunitate care impartaseste aceleasi valori si are interese comune. In momentul de fata, aceasta comunitate numara deja aproape 1.500 de persoane. Daca mergi prin Atria, vezi toate ferestrele luminate, aici e viata, e echilibru, e comunitate”, a declarat Liria Themo, director de marketing al Atria Urban Resort.
Atria este un complex preferat de familiile cu copii sau care intentioneaza sa aiba copii, dar si de familiile care isi doresc parintii aproape. Printre rezidentii Atria se numara si multe persoane cu profesii liberale, cu programe de lucru flexibile sau care lucreaza in regim de ”work from home”. In complex predomina persoanele active, ocupate, iar achizitia locuintei se face atat din resurse proprii cat si cu finantare bancara.
 
"Ce am observat in ultimul timp, si ne bucuram ca se intampla acest lucru, este faptul ca tinerii care se muta aici isi aduc si parintii, fie ca sa aiba grija de copii sau, pur si simplu, pentru a fi unii langa altii si a petrece timp de calitate impreuna. Coagularea acestor familii extinse, precum si prieteniile care se leaga intre rezidentii nostri este ceea ce ne-am dorit inca de la inceput si suntem extrem de bucurosi ca, in acest fel, le-am oferit rezidentilor nostri mai mult decat o locuinta, oportunitatea acelui unic <<acasa>>”, a explicat Liria Themo. 
In paralel cu vanzarea Fazei a III-a, dezvoltatorii pregatesc Faza IV, ultima a proiectului. In prezent, Faza IV are certificatul de urbanism si se afla in stadiul de pregatire a documentatiei pentru obtinerea avizelor solicitate si autorizatiei de construire. Ultima faza a proiectului va avea 457 de apartamente, dezvoltatorul anticipand ca lucrarile vor incepe peste aproximativ 6 luni.
 
 
Eficienta energetica a devenit o prioritate pentru Atria
Eficienta energetica este reprezentativa pentru proiect, toate cladirile din Fazele III si IV aliniindu-se standardelor nZEB. In acest scop, in Faza III a proiectului au fost instalate 292 de panouri solare care vor produce energie pentru prepararea apei calde menajere si vor ajuta la optimizarea costurilor cu utilitatile pentru viitorii rezidenti. De asemenea, pe langa sistemul propriu de panouri solare, asistat de centrala proprie, fiecare apartament este dotat si cu un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura, reducand astfel consumul suplimentar de energie. Ferestrele si peretii din exterior au un grad de izolare termica ridicat, iar tamplaria din PVC folosita face parte dintr-o categorie superioara, cu trei foi de sticla (tripan) cu folie 4S si LowE si bagheta Warm Edge, care vor izola mai bine, optimizand astfel consumul de energie. Totodata, grosimea materialelor termoizolante a crescut de la 10 cm la 15 cm, iar grosimea termoizolatiilor teraselor a fost majorata de la 15 cm la 25 cm. Toate locurile de parcare sunt dotate cu canalizatie pentru instalatia electrica de alimentare a viitoarelor statii de incarcare pentru masini electrice. Toate aceste caracteristici fac cladirile Fazei a 3-a cele mai „eco-friendly” constructii ale complexului imobiliar.
 
 
Proiect imobiliar nou, dupa finalizarea Atria 
Cityring Property ia in calcul ca, dupa finalizarea Fazei a IV-a, sa demareze un nou proiect imobiliar in aceeasi zona, pe un teren de 6,5 hectare, pe malul Lacului Straulesti, proiect cu care dezvoltatorul este, in prezent, in etapa de studiu de fezabilitate. Diferenta dintre cele doua proiecte va consta in faptul ca noul complex ia in considerare un mix de cladiri destinate atat vanzarii cat si inchirierii. Demararea proiectului este estimata pentru anul 2027.
Interesul clientilor pentru achizitia de locuinte este unul sezonier, primavara si toamna fiind anotimpurile preferate in acest sens. ”Probabil, acest instinct de cautare a unor conditii mai bune sa fie o manifestare instrinseca si naturala. Ciclurile biologice indeamna omul, asa cum si pasarile isi fac cuib primavara, catre a gasi un camin nou.
 
 
Toamna, nevoile se schimba si nu sunt neglijabile, pregatirea pentru un adapost sigur sau un refugiu cald si confortabil sunt esentiale pentru a trece cu bine peste sezonul rece. In ambele anotimpuri, cerintele pentru un spatiu nou care raspunde nevoilor actuale devin mai acute”, a declarat Liria Themo.
Atria Urban Resort a fost construit cu un principiu al alocarii de 25% constructii si 75% spatii libere, spatii verzi si de divertisment. Desi planul initial includea plantarea unui copac pentru fiecare apartament din complex, in Faza a III-a au fost rasaditi aproape 400 de arbori, care la plantare atingeau 5-6 metri inaltime. Sunt arbori vigurosi, cu multiple transplantari, pentru a avea sanse de prindere mari, specii reziliente, care se adapteaza extrem de bine la conditiile din Atria. Dezvoltatorul a luat decizia de a nu construi parcari subterane tocmai pentru a permite copacilor sa se inradacineze bine, ca sa se dezvolte si sa atinga maxime de inaltime, contribuind astfel la mentinerea umezelii in sol si a unor temperaturi mai scazute in timpul verilor toride.
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEhiltiALLBIMSISECAMTotalEnergies
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
leviatan
rigips
EDIT-Structural
ness project
MAKITA
ELECTROGRUP
viarom
theda mar
CDS
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
SSAB
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
Arduro
VEGO
DRS
concelex
quadratum
konsent
noark
Ubitech
SIGM

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<