Agenda Constructiilor
Vineri, 07 Mai 2021
 
Home - Stiri - Info-Santiere - CJ Sibiu pregateste documentatiile pentru constructia/ modernizarea a trei spitale
CJ Sibiu pregateste documentatiile pentru constructia/ modernizarea a trei spitale
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 26 Mar 2021 12:34
Consiliul Judetean (CJ) Sibiu a aprobat, in sedinta ce a avut loc ieri, 25 martie 2021, mai multe hotarari prin care face pasi importanti in implementarea unor proiecte majore de investitii in judet. Acestea se refera la constructia/ modernizarea de spitale si de drumuri, gestionarea deseurilor, precum si incheierea unui parteneriat pentru sprijinirea mediul de afaceri sibian.
"Doresc sa evidentiez ca, pe langa proiectele noastre deja cunoscute de sibieni, am aprobat un proiect aparte, prin care ne implicam in dezvoltarea economica a judetului Sibiu, prin atragerea de investitii si promovarea exporturilor firmelor din Sibiu. Este vorba despre un acord de parteneriat pe care il incheiem cu Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania in vederea implementarii proiectului Sibiu Business Agency, care va avea o finantare externa, prin Programul POCA", a declarat Daniela Cimpean, presedinta CJ Sibiu.
 
Hotararile adoptate joi, 25 martie, fac referire la investitii pentru spitalele aflate in subordinea CJ Sibiu, precum si la construirea noului spital judetean:
Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu - Aprobarea devizului general si a indicatorilor tehnico-economici la faza de proiect tehnic de executie ai proiectului "Modernizare, extindere si dotare a Unitatii de Primiri Urgente din cadrul SCJU Sibiu", finantat in cadrul POR 2014-2020. Valoarea totala a proiectului este de peste 9 milioane de lei (inclusiv TVA), din care contributia CJ se ridica la 2,31 milioane de lei (inclusiv TVA), ceea inseamna o majorare cu aproximativ un milion de lei, motivata de lucrarile suplimentare evidentiate prin PT si care nu au fost cuprinse in SF (realizat in anul 2019).
Spitalul Clinic de Psihiatrie "Dr. Ghe Preda" Sibiu - Aprobarea DALI-ului, a indicatorilor tehnico-economici si a devizului general aferent obiectivului de investitii modernizare punct termic al Spitalului de Psihiatrie "Dr. Ghe. Preda". Valoarea totala a investitiei este de 3,72 milioane de lei (inclusiv TVA). Modernizarea cladirii punctului termic va imbunatatii conditiile de cazare a bolnavilor si va aduce o economie la agentul termic de aproximativ 24% din valoarea consumata in prezent, motiveaza reprezentantii CJ Sibiu.
● Construirea noului Spital Judetean - Aprobarea indicatorilor tehnici actualizati si a devizului general actualizat aferent obiectivului de investitii "Construire Spital Judetean de Urgenta Sibiu". Valoarea totala a investitiei este de 2,42 miliarde lei (inclusiv TVA) din care lucrarile de constructii-montaj se ridica la 1,17 milioane de lei (inclusiv TVA). Cladirea principala a viitorului spital va avea o suprafata construita de 20.912,3 mp, o arie desfasurata de 118.881,3 mp, 975 de locuri de parcare si 805 paturi spitalizare continua si 90 de paturi spitalizare de zi.
"Precizam ca suprafetele au fost usor modificate intrucat cladirile noului spital vor fi termoizolate atat pentru eficienta energetica si siguranta la incendiu, cat si pentru izolare acustica, iar documentatia tehnica de autorizare de construire a evidentiat necesitatea de a mari grosimea stratului de termoizolatie", precizeaza reprezentantii CJ Sibiu. Investitia noului spital include si modernizarea strazii Cuartului, comasarea terenurilor si extinderea retele edilitare, valoarea totala a investitie fiind de 17,63 milioane de lei (inclusiv TVA), din care lucrarile de C+M ajung la 14,66 milioane de lei (inclusiv TVA).
 
In domeniul infrastructurii rutiere, consilierii judeteni au aprobat repartizarea a 8,27 milioane de lei, proveniti din sumele defalcate din TVA pentru finantarea cheltuielilor privind drumurile judetene si comunale pe anul 2021 si estimari pe anii 2022-2024, catre bugetul local al Judetului Sibiu pentru efectuarea de reparatii curente necesare drumurilor judetene aflate in stare tehnica necorespunzatoare. In completare, CJ Sibiu contribuie cu 16,32 milioane de lei din venituri proprii, rezultand, astfel, suma totala de 24,6 milioane de lei destinata pentru Programul anual de reperatii si intretinere a drumurilor judetene pe anul 2021.
 
De asemenea, alte doua hotarari adoptate urmaresc extinderea si modernizarea actualului sistem de gestionare a deseurilor in judetul Sibiu, respectiv in zona Avrig si zona Sibiu:
● Aprobarea cererii CJ Sibiu pentru trecerea unor imobile-constructii din domeniul public al orasului Avrig in domeniul public la Judetului Sibiu, pentru realizarea mai multor investitii: modernizarea statiei de transfer Avrig cu o capacitate a statiei de circa 6.600 tone/an, construirea unui centru de colectare a deseurilor cu aport voluntar (CAV) si achizitia de echipamente de colectare.
● Aprobarea cererii CJ pentru trecerea unui imobil-teren si a unor imobile-drum din domeniul public al Municipiului Sibiu in domeniul public al Judetului Sibiu, in vederea construirii a doua centre de colectare cu aport voluntar si modernizarea drumului de acces: primul teren are 5.150 mp si este situat in zona Dealul Gusteritei, al doilea teren are 4.090 mp si este localizat in zona Viile Sibiului.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
Consilierii judeteni se vor intalni din nou in data de 8 aprilie 2021, in cadrul unei sedinte extraordinare, convocata pentru aprobarea proiectului de buget local al Judetului Sibiu pe anul 2021.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKTERAPLASTALLBIMgamma_2021VideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
hilti
hidroplasto
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
cv water 2021
strabag nivel 1
CELCO 2020
rigips

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
AHK 2018
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere