Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Info-Santiere - CJ Sibiu depune dosarul de finantare a viitorului Spital Judetean, in cadrul PNRR
CJ Sibiu depune dosarul de finantare a viitorului Spital Judetean, in cadrul PNRR
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 19 Dec 2022 11:57
Consilierii locali au votat, in unanimitate, imputernicirea Consiliului Judetean Sibiu sa semneze si sa depuna dosarul de finantare pentru constructia unui spital nou judetean de urgenta in cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR), aceasta fiind cea mai mare investitie din ultimii 30 de ani din judet, evaluata acum la peste 500 de milioane de euro, potrivit presedintelui institutiei, Daniela Cimpean.
In noiembrie 2022, Primaria Municipiului Sibiu si CJ Sibiu au semnat un contract de asociere pentru constructia noului spital judetean de urgenta, intrucat in viitoarea cladire ar urma sa functioneze si o sectie destinata copiilor. In prezent, in municipiul Sibiu functioneaza singurul spital de pediatrie din judet, aflat in subordinea Primariei.
Recent, presedintele CJ Sibiu, Daniela Cimpean, a precizat ca viitorul spital judetean de la Sibiu va costa peste 500 de milioane de euro, potrivit calculelor facute. CJ Sibiu analizeaza sa depuna spre finantare proiectul viitorului spital judetean ori prin Programul National de Redresare si Rezilienta, ori prin Programul Operational de Sanatate (POS).
„Noi suntem pregatiti cu documentele pentru a depune acest proiect si in Programul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), dar vestea buna este ca a fost aprobat si Programul Operational de Sanatate (POS) zilele trecute, care prevede, pe langa spitalele regionale, si spitalele judetene”, a aratat presedintele CJ Sibiu.
Potrivit acesteia, va fi nevoie si de un imprumut de la Banca Europeana de Investitii (BEI) pentru a avea un spital nou la Sibiu.
„Imprumutul de la BEI este o varianta de cofinantare si am avut intalnire cu reprezentantii tehnici ai BEI-ului, specializati pe constructie de spitale si feedbackul acestora a fost ca proiectul intruneste toate conditiile pentru a beneficia de finantare a Bancii Europene de Investitii (BEI). Abordam doua variante, care sunt fiabile la acest moment: PNRR plus imprumut BEI sau POS plus imprumut BEI, acestea sunt cele doua variante pentru care ne-am pregatit si pentru care vom depune documentatii”, a evidentiat Daniela Cimpean.
Presedintele CJ a subliniat ca proiectul noului spital judetean Sibiu „este dimensionat pe nevoile reale ale sibienilor si pe parcursul patologiilor care sunt cele mai frecvente si in crestere la nivelul judetului Sibiu”.
„A fost intocmita o analiza in ani de zile cu privire la gradul de ocupare al fiecarei sectii, analize cu privire la care sunt patologiile cele mai frecvente, care ne-au indicat faptul ca la bolile oncologice si cardio exista o crestere si trebuie sa ne uitam in aceasta directie. Iar studiul medical intocmit de oameni de specialitate (…) arata ca acea structura (a noului spital n.red.) este structura de care Sibiul are nevoie”, a mai afirmat Daniela Cimpean.
 
VideoConfAC-iulman and machineALLBIMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
CDS
Acvatot 2019
leviatan
BALTIC
strabag nivel 1
Ubitech
noark
viarom
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
grundfos
MAKITA
rigips
FRONTALE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica