Agenda Constructiilor
Duminica, 27 Iulie 2025
ABONARE REVISTE
Home - Stiri - Info-Santiere - CONEST, Mari Vila si Tancrad liciteaza constructia depoului Dacia de 44 milioane euro
CONEST, Mari Vila si Tancrad liciteaza constructia depoului Dacia de 44 milioane euro
Info-Santiere Publicat de AG&F 17 Iul 2024 11:26
Primaria Municipiului Iasi a primit trei oferte la licitatia organizata pentru incredintarea lucrarilor de construire a unui nou depou in zona Dacia. Acestea au fost depuse de Asocierea SC Conest SA (Iasi) – SC Mari Vila Com SRL (Bucuresti), SC Tancrad (Galati) si M/S Sietricon (Bangladesh).
Licitatia este organizata pe portalul de achizitii al Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cea care acorda municipalitatii imprumutul prin care este cofinantata investitia, si are o prevedere financiara de 43,7 milioane euro (circa 217 milioane lei). 
Tot pe portalul BERD este organizata si o licitatie pentru incredintarea serviciilor de supervizare a lucrarilor. Procedura are o prevedere financiara de 1,14 milioane euro si a atras tot trei oferte, aflate in prezent in evaluare:  asocierea SC Outlines – SC Palcora Xpert Solutions – NR Consult Ltd, asocierea Liv Muhendislik Insaat Ltd. Sti – Erregi Servizi Integrati di Ingegneria Ed Architecttura si asocierea SC Daio Total Construct – SC Medos Construct&Consulting – 3TI Progetti Italia Ingenneria Integrata SPA.
Realizarea unui nou depou a devenit prioritara in contextul achizitiei de catre municipalitatea ieseana, prin intermediul fondurilor europene obtinute prin Programul Operational Regional 2024 - 2020, a 32 de tramvaie (Bozankaya si PESA) si a 44 de autobuze electrice, la care se adauga achizitia a 18 tramvaie si a 25 de autobuze electrice prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).
Totalul suprafetei pe care se va interveni este de 55.219 metri patrati. Depoul va avea doua spatii de adapostire, unul pentru tramvaie, celalalt pentru autobuze electrice, spatii pentru reparatii, cladiri pentru diverse instalatii etc. 
Va fi primul depou din Romania, dar si din Europa de Est, construit pentru a fi independent energetic, astfel ca toate capacitatile energetice vor fi asigurate de panouri fotovoltaice.
Realizarea noului depou se va face cu tehnologii de ultima generatie care asigura integrarea conceptului de digitalizare atat in faza de operare a mijloacelor de transport, cat si in faza de intretinere, revizii si reparatii a vehiculelor.
Proiectul include si modernizarea podului peste paraul Rediu, modernizarea strazii Stramosilor si a Rondului Dacia si crearea unei statii intermodale.
Valoarea totala a proiectului de realizare a unui nou depou in Dacia este de 286,3 milioane, din care obiectivele de digitalizare in suma de 47,3 milioane lei din PNRR.
 
 
BIMTotalEnergiesALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE-IULIE 2025!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 191 (Iunie-Iulie 2025)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
Arduro
Eco Garden Construct
Acvatot 2019
BogArt
quadratum
KADRA
strabag nivel 1
CDS
CONCEPT STRUCTURE
EURO BUILD
MCA
GEWISS
TECNIC
Daikin
AED
theda mar
concelex
ELECTROGRUP
Ubitech
SSAB
noark
EDIT-Structural
leviatan
SIGM
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
 

Tamplarie aluminiu Termopan Salamander Pereti cortină Tâmplărie din aluminiu urmarirea comportarii in timp a constructiilor