Agenda Constructiilor
Marti, 15 Iunie 2021
 
Home - Stiri - Info-Santiere - C&W Echinox: Cladiri de birouri de 100.000 mp si investitii noi de 300 milioane euro
C&W Echinox: Cladiri de birouri de 100.000 mp si investitii noi de 300 milioane euro
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 29 Iul 2020 13:32
Calea Victoriei din Bucuresti, artera cu o lungime de 2,8 kilometri situata intre Piata Victoriei si Piata Natiunile Unite, va continua sa se dezvolte ca pol de birouri si hotelier in urmatorii ani, planurile dezvoltatorilor vizand realizarea a sapte cladiri noi de birouri si sase hoteluri in urma unor investitii care pot depasi pragul de 300 de milioane de euro, potrivit unei analize a companiei de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield Echinox.
Noile cladiri de birouri vor avea o suprafata inchiriabila de peste 100.000 de metri patrati, iar hotelurile ar urma sa suplimenteze oferta cu peste 700 de camere cotate la patru si cinci stele. In prezent, in zona Calea Victoriei sunt localizate 12 cladiri de birouri cu o suprafata inchiriabila de circa 55.000 de metri patrati, reprezentand mai putin de 2% din stocul modern al Capitalei. In ceea ce priveste oferta hoteliera, zona este cea mai dezvoltata din Bucuresti, beneficiind in prezent de peste 2.000 de camere in hoteluri cotate la patru si cinci stele, reprezentand circa 30% din capacitatea de cazare a Capitalei pe acest segment.
Cele mai avansate proiecte sunt hotelul Autograph by Marriott Old Town, care va dispune de 214 camere, respectiv proiectele de birouri Millo Offices, Tandem Offices si Dacia One, avand o suprafata inchiriabila de circa 40.000 de metri patrati.
In ceea ce priveste valoarea investitiilor, tinand cont de costurile cu terenurile din zona, printre cele mai scumpe din Bucuresti, acestea pot fi estimate la peste 2.000 de euro / mp inchiriabil de birouri, respectiv intre 100.000 si 150.000 de euro per camera de hotel cotat la patru sau cinci stele. Astfel, valoarea investitiilor pentru realizarea cladirilor de birouri propuse poate fi estimata la peste 200 de milioane de euro, in timp ce hotelurile ar putea atrage un buget cuprins intre 75 si 110 mil. euro.
Cele mai recente investitii finalizate in aceasta zona sunt hotelul Moxy Old Town de pe strada Doamnei, care dispune de 119 camere, respectiv cladirile de birouri Victoriei 109 si Mendeleev Office 5 cu o suprafata inchiriabila cumulata de peste 10.000 de metri patrati.
Calea Victoriei este considerata cea mai reprezentativa artera comerciala a Bucurestiului, atragand de-a lungul timpului o serie de branduri vestimentare premium si de lux, precum COS, Hugo Boss sau Gucci, iar in ultimii ani tinde sa redevina o zona de promenada, in special seara si in weekend, cand pot fi mai bine observate cele cateva zeci de palate si cladiri reprezentative care adapostesc muzee, spatii culturale sau institutii publice. In plus, Calea Victoriei este o destinatie importanta si prin prisma restaurantelor, barurilor si cafenelelor situate in zona Amzei – Ateneu sau Lipscani – Smardan (Centrul Vechi).
Mihnea Serbanescu, General Manager, Cushman & Wakefield Echinox: „Calea Victoriei este o artera in jurul careia poate fi repornita constructia Bucurestiului, in conditiile in care zona cuprinde o serie dintre cele mai importante bijuterii arhitecturale romanesti, care trebuie conservate si puse in valoare, dar si o sumedenie de imobile lasate in paragina care necesita investitii substantiale in consolidare sau redezvoltare. Ne bucura sa vedem un numar tot mai ridicat de dezvoltatori dornici sa concretizeze potentialul zonei, investind atat in renovarea unor cladiri istorice, cat si in imobile noi care se incadreaza in specificul arhitectural. Avand o masa critica de spatii de birouri si facilitati de cazare moderne si beneficiind de o varietate de atractii gastronomice si culturale, Calea Victoriei poate redeveni o destinatie turistica si de afaceri de top la nivel european.”
Masuri pe care consideram ca autoritatile ar trebui sa le ia pentru a contribui la dezvoltarea zonei:
a). construirea unei parcari subterane in Piata Revolutiei
b). amenajarea si valorificarea spatiilor verzi din jurul Salii Palatului
c). clarificarea procesului de autorizare, astfel incat acesta sa ofere mai multa predictibilitate
d). accelerarea procesului de renovare si consolidare a cladirilor aflate in patrimoniul public
e). crearea unor programe de finantare si aplicarea de masuri coercitive pentru proprietarii de cladiri degradate
Proiecte de birouri propuse spre dezvoltare în zona Calea Victoriei
Luterana Development
Doamnei 7-9-11
Dacia One
Tandem Offices
Casa Manu Offices
Millo Offices
Stirbei Palace
Proiecte de hoteluri propuse spre dezvoltare în zona Calea Victoriei
Autograph by Marriott Old Town
Palatul Oscar Maugsch (fost BCR)
Georges Clemenceau 8-10
Hotel Palas
Grand Hotel du Boulevard
Calea Victoriei 222
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMTERAPLASTAUTODESKgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
cv water 2021
rigips
Ubitech
hidroplasto
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
hilti
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
AHK 2018
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere