Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - EUROWIND Energy: Parcul eolian Frumusita, de 66 MW, are autorizatie de construire
EUROWIND Energy: Parcul eolian Frumusita, de 66 MW, are autorizatie de construire
Info-Santiere Publicat de AG&F 13 Iun 2024 11:19
Dezvoltatorul si operatorul danez de proiecte eoliene, solare si hibride, Eurowind Energy, anunta obtinerea autorizatiei de construire pentru parcul eolian Frumusita din judetul Galati. Parcul eolian va integra un total de 11 turbine eoliene si va alimenta cu energie verde un total de 62.000 gospodarii, urmand sa devina operational la finalul anului 2026.
Societatea Ewe Frumusita, operata de grupul danez Eurowind Energy, a primit in decursul lunii mai autorizatia de construire, in conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991, imputernicind executarea lucrarilor de construire pentru parcul eolian Frumusita. Acesta va avea o capacitate instalata de 66 MW si face parte din strategia companiei Eurowind Energy de a investi in dezvoltarea capacitatilor energetice regenerabile in Romania. Cu un portofoliu de proiecte energetice aflate in diverse stadii de dezvoltare, insumand o capacitate de peste 4.000 MW la nivel national, Eurowind continua sa isi reconfirme pozitia de important jucator in domeniul energiei verzi.
"Suntem incantati sa anuntam ca am obtinut autorizatia de construire pentru parcul eolian Frumusita, un proiect important pentru cresterea capacitatii noastre de energie regenerabila. Parte din portofoliul nostru de proiecte energetice in dezvoltare, parcul eolian din judetul Galati va contribui semnificativ la obiectivele noastre de sustenabilitate si la reducerea emisiilor de carbon. Pana la finalul anului 2025, autorizatiile de construire acordate proiectelor Eurowind Energy din Romania vor acoperi 450 MW, sprijinind astfel diminuarea problemelor de mediu la nivel global si dezvoltarea unor comunitati locale. Planul strategic al companiei pe plan local vizeaza construirea proiectelor clasice on-grid, pregatirea solutiilor de stocare, hibridizare si stabilirea unor centre energetice de amploare.” a declarat Adrian Dobre, Country Manager Romania in cadrul Eurowind Energy.
Proiectul include, de asemenea, un contract de racordare la reteaua operata de Distributie Energie Electrica Romania (DEER), asigurand integrarea eficienta a energiei generate in sistemul national. In continuare, odata cu inceperea efectiva a lucrarilor, etapele de construire vor implica un total de 11 turbine eoliene, drumuri de acces, platforme de montaj si intretinere, o statie electrica proprie de transformare si conductori electrici pentru interconectarea celor turbinelor eoliene si conectarea  acestora la statia de transformare.
***
Eurowind Energy este un important dezvoltator si operator danez de proiecte eoliene, solare si hibride, cu sediul in Hobro, Danemarca. Cu peste 601 de angajati in 15 tari europene si in SUA, obiectivul companiei este acela de a crea un viitor alimentat doar cu energie regenerabila, prin investitii in proiecte de acest fel.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
SSAB
concelex
rigips
noark
BogArt
SIGM
Arduro
Acvatot 2019
strabag nivel 1
EDIT-Structural
quadratum
leviatan
theda mar
viarom
ness project
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
MAKITA
CDS
ERBASU CONSTRUCT
konsent

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
top 500
AICPS_30
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander