Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - Finantare de 22 milioane euro pentru constructia campusului dual de la Galati
Finantare de 22 milioane euro pentru constructia campusului dual de la Galati
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 05 Apr 2024 15:30
Primaria municipiului Galati va beneficia de o finantare de 22 milioane de euro pentru constructia campusului de invatamant dual din Galati. Edilul Ionut Pucheanu si ministrul Eduatiei, Ligia Deca, au semnat contractul de finantare a obiectivului, fondurile fiind asigurate din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR). 
"Este cel mai mare proiect educational, in valoare de peste 20 de milioane de euro, care se va realiza in Galati, cu fonduri PNRR. Am convingerea ca impreuna cu partenerii din acest consortiu vom reaseza invatamantul profesional pe baze noi, conform cerintelor pietei muncii la acest moment", a declarat Ionut Pucheanu.
Consortiul constituit pentru implementarea proiectului este format din Primaria municipiului Galati (lider), alaturi de Universitatea "Dunarea de Jos" Galati, Liceul Tehnologic "Aurel Vlaicu" Galati, companiile Thecon, IV Future si Grande Dolceria, Santierul Naval Damen Galati SA, Inspectoratul Scolar Judetean Galati si ISJ Braila. Scopul principal al Consortiului il constituie asigurarea educatiei si formarii profesionale initiale in sistem dual, prin dezvoltarea unui parteneriat cu operatorii economici selectati si cu alti parteneri relevanti pentru a adapta educatia si formarea profesionala la cerintele pietei muncii.
Campusul profesional va fi construit pe strada 1 Decembrie 1918 nr. 25, din Galati (Liceul Tehnologic "Aurel Vlaicu") si va include un camin cu 300 de locuri si cantina, un ansamblu de cladiri desfasurate pe orizontala (cu amfiteatru, 10 ateliere de lucru, 10 sali de clasa, o biblioteca cu sala de lectura, trei sali multifunctionale (pentru studii, conferinte, dezbateri), precum si trei terenuri de sport multifunctionale, in aer liber, parc si spatii verzi.
Proiectul "Construire si Dotare Campus Profesional Integrat Regional pentru Invatamantul Dual" are o valoare totala de 112,1 milioane de lei.
 
SISECAMABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
noark
Acvatot 2019
konsent
ness project
viarom
CDS
leviatan
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
MAKITA
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
rigips
siniat
quadratum
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
econet
top 500
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander