Agenda Constructiilor
Luni, 15 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - FINANTARE de 26 milioane euro pentru constructie campus in sistem dual la Sibiu
FINANTARE de 26 milioane euro pentru constructie campus in sistem dual la Sibiu
Info-Santiere Publicat de AG&F 01 Apr 2024 10:39
Contractul de finantare pentru construirea Campusului integrat pentru invatamantul dual - PRODUAL a fost semnat, vineri, la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu de ministrul Educatiei, Ligia Deca, impreuna cu rectorul Sorin Radu.
Proiectul a fost depus in urma cu un an de Universitatea "Lucian Blaga” din Sibiu, in calitate de lider al parteneratului si de Primaria Municipiului Sibiu, cea care a cumparat si a pus la dispozitie terenul de 20.000 mp, aflat pe Calea Dumbravii.
Valoarea totala a cererii de finantare este de aproape 26 milioane euro si va fi sustinuta prin programul-pilot pentru dezvoltarea consortiilor integrate pentru invatamant dual, prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) /Pilonul VI :Politici pentru noua generatie /Componenta C15: Educatie /Reforma.
 
 
Constructia acestui campus are scopul de a asigura educatia si formarea profesionala in sistem dual prin dezvoltarea de parteneriate cu operatorii economici, pentru a adapta educatia si formarea profesionala la dinamica pietei muncii din Sibiu si din regiune.
Campusul, dimensionat pentru un numar de 250 de persoane (elevi si studenti care vor studia in acelasi timp) va avea patru corpuri de cladire, fiecare cu o functionalitate diferita. Astfel, Corpul A va fi dedicat salilor de curs si laboratoarelor, Corpul B va acomoda cantina si biblioteca, Corpul C, aula si spatiul multifunctional, iar Corpul D va fi un camin cu o capacitate de 150 de persoane. La nivelul solului se propune realizarea a patru parcari cu un total de 140 de locuri de parcare pentru automobile, o zona cu doua locuri de parcare pentru autobuze si un spatiu  pentru biciclete. Planul prevede si amenajarea exterioara a doua terenuri de sport, unul de baschet (627,00mp) si unul de volei (360mp).
 
 
Initiatorul acestui proiect este Consortiul pentru invatamant dual-PRODUAL, format din Universitatea "Lucian Blaga” din Sibiu, in calitate de lider al parteneriatului, Primaria Municipiului Sibiu, Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu”, Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu, Liceul Tehnologic "Avram Iancu” Sibiu, Liceul Tehnologic "Henri Coanda” Sibiu, Colegiul Tehnic Energetic Sibiu, Colegiul Economic „George Baritiu” Sibiu, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara „Terezianum” Sibiu, Colegiul „Scoala Nationala de Gaz” Medias, Liceul Tehnologic Automecanica Medias, Continental Automotive Systems Sibiu, Compa SA. Automecanica Medias, Marquardt Schaltsysteme, ODU Romania Manufacturing Sibiu, Solina Romania, in calitate de parteneri.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
concelex
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
MAKITA
noark
Ubitech
leviatan
CDS
rigips
ness project
strabag nivel 1
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
viarom
siniat
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander