Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - Grinzile lui Anghel Saligny de la Cazinoul Constanta sunt in stare foarte buna
Grinzile lui Anghel Saligny de la Cazinoul Constanta sunt in stare foarte buna
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 23 Iul 2020 11:25
Cazinoul din Constanta renaste. Lucrarile la bijuteria arhitecturala se desfasoara conform graficului. Planseele peste parterul cladirii au fost decopertate iar cei mai buni specialisti in monumente istorice clasa A cauta solutiile optime pentru ca, odata restaurat, Cazinoul sa fie redat constantenilor pentru cel putin inca 100 de ani.
Decebal Fagadau - primarul municipiului Constanta: "Sunt mandru ca, in mandatul meu, a inceput oficial consolidarea si restaurarea Cazinoului. Am incredere ca, dupa ani de zile plini de lupte, dezbateri, contestatii, termene de judecata, licitatii anulate, licitatii reluate si proceduri interminabile, cei ce ii vor trece pragul dupa restaurare vor simti macar o farama din bucuria pe care noi, constantenii, o simtim acum, cand lucrarile sunt in plina desfasurare."
In acest moment se decoperteaza pardoselile ca sa se vada starea planseelor, se inlatura tencuielile interioare si exterioare, pentru ca specialistii sa poata studia zidurile de rezistenta. S-a descoperit ca unele dintre grinzile metalice ale planseelor sunt corodate si vor fi inlocuite.
"Aceste lucrari ne dezvaluie realitatea. Dupa ce s-au demolat planseele, s-a constatat ca majoritatea grinzilor din anumite zone sunt corodate si nu mai pot ramane. Noi vrem ca acest Cazino sa reziste inca 100 de ani asa ca, acum, toate aceste grinzi metalice vor fi inlocuite cu materiale mult mai bune. Vor fi vopsite cu 3 straturi de vopsea rezistenta la coroziune. Sunt afectate si de aerul salin. Abia acum, dupa lucrarile de decopertare, vedem in ce stare este structura Cazinoului" - ne spune Arh. Radu Cornescu.
Ing. Gabriel Puchiu - sef punct de lucru Cazino Constanta: "Dupa aceste lucrari de decopertare vom primi de la proiectant urmatoarea etapa - adica armare si cofrare a placii peste parter. Grinzile construite de Anghel Saligny, acum mai bine de 100 de ani sunt singurele care sunt in stare nu buna, ci foarte buna."
Arh. Radu Cornescu: "Se examineaza si mortarul dintre pietrele folosite la constructia zidurilor. Se vor folosi aici diferite tipuri de tencuiala care sa reziste la mediul salin. Expertii fac masuratori si testari si hotarasc ce va fi pastrat si ce va fi consolidat. Fara aceste lucrari preliminare de demolare si examinare a fiecarui element de rezistenta nu se poate trece mai departe. Specialistii trebuie sa stie exact care este starea Cazinoului in cel mai mic amanunt, pentru gasirea celor mai bune solutii pentru restaurare".
Lucrarile la Cazinoul din Constanta vor respecta proiectul original, cu detaliile arhitecturale din anul 1910.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
viarom
MAKITA
siniat
concelex
strabag nivel 1
noark
quadratum
CDS
rigips
ness project
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
theda mar
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
top 500
top 500
ROGBC 2016
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander