Agenda Constructiilor
Luni, 05 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Info-Santiere - Guvernul a aprobat demolarea imobilului Complex Sportiv "Nicolae Dobrin", din Pitesti
Guvernul a aprobat demolarea imobilului Complex Sportiv "Nicolae Dobrin", din Pitesti
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 10 Mar 2023 12:45
Guvernul a aprobat, in sedinta din 9 martie 2023, o hotarare ce prevede desfiintarea imobilului Complex Sportiv "Nicolae Dobrin", din strada Nicolae Dobrin, nr. 10, Pitesti, in vederea realizarii, pe acelasi amplasament, a noului stadion de fotbal Nicolae Dobrin. "In momentul de fata, stadionul se afla intr-o stare avansata de degradare, nu mai corespunde cerintelor actuale in ceea ce priveste asigurarea conditiilor optime de desfasurare a competitiilor sportive conform normativelor legale si regulamentelor federatiilor sportive. Scenariul optim reliefat de documentatia tehnico-economica elaborata si aprobata, scenariul sustinut si de concluziile expertizei tehnice, il constituie demolarea constructiei actuale si realizarea unei noi constructii pe pozitia optima din amplasamentul actual. Lucrarile care se vor efectua in vederea desfiintarii constructiilor existente, nu sunt in masura sa produca efecte nefavorabile asupra constructiilor invecinate, lucrarile realizandu-se conform expertizei tehnice", se precizeaza in Hotararea de Guvern.
 
 
Dupa demolare, pe amplasament va fi construita o noua arena, in urma unei investitii de 100 de milioane de euro. Cladirea (S+P+3E) va avea o capacitate de 15.200 de locuri pentru spectatori si 457 de locuri de parcare, conform indicatorilor tehnico-economici aprobati in ianuarie 2023.
Dezvoltarea obiectivului va fi finantata prin Compania Nationala de Investitii. Lucrarile sunt prevazute a incepe spre finalul acestui an, iar inaugurarea stadionului ar putea avea loc in 2026.
 
 
Arena va fi incadrata in categoria UEFA 4, pe care se vor putea desfasura inclusiv meciuri internationale (Champions League, Europa League, Campionatele Europene). Suprafata terenului de joc va fi mixta (hybrid grass), iar sistemul de iluminare a fatadei se va realiza cu LED si va permite iluminarea arhitectonica a stadionului in culorile alb-violet. Printre dotari se vor regasi: sala de forta de minimum 500 mp, doua sali pentru sauna, sala de recuperare, cabinet medical, cabinet antidoping, tribune cu locuri individuale structurate pe sectoare si inele, locuri pentru spectatorii cu handicap locomotor si insotitorii acestora, foaier de primire cu garderobe si puncte comerciale, sala de antrenament multifunctionala, spatii dedicate mass-media, loje destinate VIP, spatii de alimentatie publica, sali de conferinta, birouri etc.
Studiul de Fezabilitate a fost realizat de asocierea Tecon (lider) - Popp & Asociatii - Sam Proiect Grup, avand ca subcontractanti companiile MC General Construct Engineering si BB & Asociatii Design.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
vailantman and machineVideoConfAC-iulhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
rigips
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
grundfos
FRONTALE
Acvatot 2019
leviatan
BALTIC
CDS
CONCEPT STRUCTURE
viarom
theda mar
MAKITA
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023