Agenda Constructiilor
Marti, 21 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - Holcim si CON-A au contribuit la constructia noii fabrici ifm Sibiu, certificata DGNB
Holcim si CON-A au contribuit la constructia noii fabrici ifm Sibiu, certificata DGNB
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 19 Iul 2023 11:46
Holcim si CON-A, au contribuit la constructia noii unitati de productie a grupului ifm de la Sibiu, prima unitate de productie sustenabila certificata de Consiliul German pentru Constructii Sustenabile (DGNB) din Romania si prima constructie industriala din Sibiu care respecta standardele cladirilor verzi.
In cadrul proiectului, Holcim a furnizat betonul verde ECOPact, reducand cu 35% carbonul incorporat aferent betonului utilizat, comparativ cu betonul conventional, iar CON-A a coordonat executia lucrarii prin solutii ingineresti care sa contribuie la realizarea unei constructii durabile si sustenabile.
Cu o investitie de 43 mil. euro, la noua fabrica ifm de la Sibiu vor fi create peste 500 de noi locuri de munca in prima faza, urmand ca pe parcursul urmatorilor ani sa se dezvolte alte 3 module de productie.
Martin Buck, presedintele consiliului de administratie ifm: „Inca din 1990, ifm s-a exprimat pe tema mediului inconjurator in filozofia companiei, scrisa la acea vreme: << ifm cere si promoveaza decizii si comportamente care respecta mediul inconjurator >>. Astfel, de-a lungul anilor, impactul asupra mediului per produs vandut a fost redus in mod constant. In contextul accelerarii schimbarilor climatice, ne-am stabilit obiectivul de a deveni neutri din punct de vedere al emisiilor de CO2 pana in 2030. De aceea, nu numai ca am decis sa echipam toate cladirile noastre noi de productie din intreaga lume cu panouri fotovoltaice, ci si sa aliniem la acest obiectiv intregul concept energetic impreuna cu impactul CO2 inca din timpul fazei de constructie. Standardul DGNB ne ofera un cadru de baza foarte bun pentru a ne orienta. Sunt mandru ca am inaugurat prima fabrica din Europa care obtine categoria Gold conform standardului international DGNB."
Certificarea DGNB a cladirii a impus limite maxime de CO2 per mc de beton. In cadrul proiectului ifm Sibiu, Holcim a raspuns acestei cerinte furnizand Declaratii de Mediu EPD de tip II pentru toate betoanele livrate in proiect, respectiv peste 4.000 mc de beton ECOPact, direct din statia de betoane Holcim din Sibiu.
Anca Alexandru, Director Divizia Betoane Holcim Romania: „Constructiile verzi, prietenoase cu mediul sunt o piesa centrala in decarbonizarea mediului construit. Holcim, prin toate eforturile sale de transformare a proceselor de productie si de inovare in zona de produse verzi certificate prin declaratiile de mediu precum EPD, este un partener de incredere si un promotor al tranzitiei catre un mediu construit verde. Prin implicarea noastra in proiectul ifm Sibiu, aratam inca o data ca solutiile noastre raspund exigentelor de reducere a carbonului incorporat, iar proiectul in sine este inca un exponent si totodata un pas important in tranzitia catre un mediu construit decarbonizat. Prin acest exemplu de la Sibiu, devine tot mai clar pentru constructori si dezvoltatori ca este necesara reducerea amprentei de CO2, iar investitorii se orienteaza din ce in ce mai mult catre cladiri verzi."
Cladirea, care este deja functionala, are o suprafata construita desfasurata de 12.500 mp pentru dezvoltarea si productia de senzori, controlere si sisteme pentru automatizari industriale si digitalizarea proceselor de productie.
Alex Magdoiu, Managing Director ifm prover Sibiu: „Ne-am dorit o unitate de productie verde, certificata de Consiliul German pentru Constructii Sustenabile (DGNB), astfel ca alaturi de solutiile tehnice ingenioase privind eficienta energetica si protectia mediului, proiectul a impus si utilizarea de materiale de constructii cu amprenta scazuta de carbon pentru minimizarea carbonului incorporat in constructie. Solutia propusa de Holcim prin ECOPact si executia realizata de CON-A au raspuns exigentelor de reducere a carbonului incorporat si implicit a amprentei de carbon per ansamblu (pe durata de viata a cladirii)."
Cristian Manitiu, Director Executiv Zonal CON-A: „Un proiect de constructie sustenabil din toate punctele de vedere trebuie sa fie durabil. Acest mod de a construi se inscrie perfect in modalitatea noastra de a aborda proiectele de constructii si reprezinta totodata motto-ul companiei noastre. In cei peste 33 de ani de experienta in domeniul constructiilor din Romania, in special pe segmentul industrial, avem solutiile ingineresti necesare, dar si echipa necesara pentru executarea profesionista a constructiei. Suntem onorati sa realizam al treilea proiect pentru ifm la Sibiu, Holcim este partenerul nostru de ani de zile, iar ECOPact a fost solutia potrivita pentru reducerea emisiilor CO2. Constructiile sustenabile ne ajuta sa consolidam increderea partenerilor si a societatii in compania noastra si, in plus, contribuie la mostenirea pe care dorim sa o lasam in urma – aceea de a construi durabil, pentru generatiile viitoare."
Cu o cifra de afaceri de peste 1,45 mld. euro, Grupul ifm detine 1.170 de patente dezvoltate pentru automatizari tehnologice, peste 155.000 de clienti la nivel global si peste 8.750 de angajati in 180 de tari.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
ness project
Ubitech
rigips
Acvatot 2019
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
concelex
viarom
noark
MAKITA
CDS
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
siniat
leviatan

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
econet
top 500
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander