Agenda Constructiilor
Luni, 15 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - Lucrarile la noul Terminal al Aeroportului din Craiova au ajuns la compartimentari
Lucrarile la noul Terminal al Aeroportului din Craiova au ajuns la compartimentari
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 27 Feb 2024 19:15
Pe santierul proiectului de modernizare si extindere a Aeroportului International Craiova lucrarile avanseaza vizibil atat la exterior, peretii de sticla fiind montati deja pe aproape toate fatadele, cat si la interior, unde echipele de muncitori lucreaza la trasarea si ridicarea peretilor de gips-carton, a transmis Cosmin Vasile, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dolj. Lucrarile de executie sunt realizate de asocierea Constructii Serbau SA - Grup Primacons - Vahostav-SK, care a inceput lucrarile in luna februarie 2023. In acest moment, stadiul fizic a depasit 62% din lucrarile prinse in graficul de executie.
"Am mers pe cel mai mare santier din judet pentru a verifica stadiul fizic al lucrarilor atat la cladire, cat si la celelalte obiective cuprinse in mega-proiectul de extindere si modernizare a Aeroportului International Craiova. 
Structura de rezistenta si invelitoarea au fost finalizate si se lucreaza in ritm alert la inchiderile exterioare tip fatada cortina, pe toate cele 3 corpuri ale terminalului, si la inchiderea acoperisului. O etapa importanta pentru interior este inceperea lucrarilor de compartimentare, pe toata suprafata desfasurata, de aproape 32.000 mp. La parterul terminalului, se monteaza structurile metalice si se placheaza peretii cu gips-carton, iar la etajul 1, se efectueaza compartimentari din zidarie, compartimentarile din zidarie la subsol fiind deja finalizate", a precizat Cosmin Vasile.
 
 
Valoarea proiectului de extindere si modernizare a ajuns la aproape 115 milioane de euro, cu finantare din fonduri europene si co-finantare din partea Aeroportului International Craiova si a CJ Dolj.
Noul terminal de pasageri va avea o suprafata desfasurata de peste 3 hectare. La subsolul noii constructii se vor regasi spatii destinate carantinei, azilantilor sau retinutilor, zona pentru procesarea bagajelor, spatii tehnice si pentru depozitare. Holul central al terminalului, dezvoltat pe doua niveluri, va cuprinde sala de asteptare alocata sosirilor, cu monitoare de afisaj pentru curse (atat sosiri de aeronave, cat si plecari), zona de check-in, birouri ale companiilor aeriene, cabinet medical si spatii comerciale.
 
 
Parterul cladirii va fi amenjat pentru preluarea fluxurilor de sosiri, separat pentru interne si internationale, cu zona de preluare a bagajelor si zona pentru controlul pasapoartelor si controlul de securitate. Etajul, conceput pentru gestionarea fluxurilor de plecari, include zona de control al pasapoartelor si portile de imbarcare (doua pentru plecari interne, 5 pentru plecari externe), sali de asteptare separate pentru destinatiile interne si cele internationale, precum si spatii de birouri pentru personalul aeroportului, al Serviciului Roman de Informatii, al autoritatii vamale si al Politiei de Frontiera.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
quadratum
MAKITA
rigips
Acvatot 2019
leviatan
siniat
noark
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
strabag nivel 1
CDS
CONCEPT STRUCTURE
viarom
Ubitech
ness project
concelex

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
top 500
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander