Agenda Constructiilor
Sambata, 19 Octombrie 2019
Teraplast 2019
Home - Stiri - Info-Santiere - OREGON PARK: Lucrarile la a treia cladire a ansamblului de birouri incep in toamna
OREGON PARK: Lucrarile la a treia cladire a ansamblului de birouri incep in toamna
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 10 Iul 2017 13:46
In toamna acestui an, dezvoltatorul Portland Trust estimeaza ca va demara lucrarile la cea de-a treia cladire de birouri (C) a ansamblului Oregon Park, ce se afla in constructie in zona Barbu Vacarescu din Capitala. Termenul pentru finalizarea acestei etape, ultima din cadrul proiectului, a fost stabilit in ultimul trimestru al anului 2018. Cladirea (2S+P+6E) va fi construita in oglinda fata de Cladirea B si va avea o suprafata bruta inchiriabila de 24.500 mp. Cele trei constructii din cadrul complexului Oregon Park vor avea o arie neta inchiriabila de 69.000 mp, intregul ansamblu fiind ridicat de grupul Strabag Romania.
Demararea lucrarilor la ultimul imobil al ansamblului a fost amanata cu un an, perioada in care procentul de inchiriere a celor doua cladiri construite deja a ajuns la 80%. Reprezentantii Portland Trust estimeaza ca intreaga suprafata neta a celor doua cladiri, care cumuleaza 44.500 mp, va fi inchiriata pana la finele acestui an.
Cladirea A, a carei constructie a fost finalizata in luna septembrie 2016, are o suprafata totala inchiriabila de 20.500 mp, iar spatiile de birouri au fost ocupate integral de compania americana Oracle. Cladirea B a fost predata primilor chiriasi incepand din februarie 2017 si are o suprafata inchiriabila totala de aproximativ 24.500 mp, avand, printre ocupanti, companii precum Kambi, Deloitte, Medicover, Markant AG, postul de radio Europa FM etc.
"Segmentul pietei cladirilor de birouri din Romania continua sa creasca, iar cererea din partea unor clienti existenti sau nou-intrati pe aceasta piata inregistreaza, de asemenea, un trend ascendent. Avem o crestere importanta si sanatoasa in ceea ce priveste rata de ocupare, iar alte zone ale Capitalei au beneficiat de aparitia a noi cladiri de birouri. In fiecare saptamana apare o noua companie care vrea sa isi deschida birouri in Bucuresti", a declarat Florin Furdui, Country Manager al Portland Trust in Romania.
Cele trei cladiri care alcatuiesc ansamblul Oregon Park sunt concepute dupa recomandarile BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) pentru calificativul "Excelent", avand, printre caracteristici, sistem cu pompe de caldura geotermala care genereaza economii de peste 30% la costurile legate de consumul de energie pentru incalzire si racire, lifturi cu sistem inteligent de control al destinatiei (DCS), iluminare cu lampi LED de ultima generatie, la interior si exterior, suprafata vitrata de inalta calitate care reduce acumularea de caldura in timpul verii si asigura racirea si recuperarea caldurii etc.
Oregon Park este al saselea proiect de birouri dezvoltat de Portland Trust in Romania, dupa Opera Center I si II, Bucharest Business Park, Floreasca 169A si Floreasca Park.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ghid_proiectareACADLicente bim

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere