Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - Palatul Victoria intra in reabilitare, finantarea este asigurata din fonduri europene
Palatul Victoria intra in reabilitare, finantarea este asigurata din fonduri europene
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 19 Feb 2024 13:44
Palatul Victoria, sediu al Guvernului, va intra in reabilitare de anul viitor. Mihai Constantin, purtatorul de cuvant al Guvernului, spune ca proiectul va costa 10,5 milioane de euro, finantarea urmand a fi asigurata din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).
"Este o necesitate, pentru ca aceasta cladire in care ne aflam si acum dateaza din anii 1930, a ajuns la un nivel de uzura, cel putin la nivelul instalatiilor, destul de ridicat si s-a considerat, in urma unei evaluari, ca este necesara o reabilitare, nu stiu cat de profunda in clipa asta, a acestei cladiri. Suntem in faza in care acest comitet tehnico-economic, constituit pentru a evalua oportunitatea si calendarul acestor lucrari, pregateste pentru viitorul apropiat o hotarare de Guvern, care va consfinti necesitatea si alocarea bugetara pentru aceste lucrari. In urma acelei hotarari, va fi facuta, in transparenta si conform normelor de achizitii publice, o licitatie, pentru a desemna proiectantul si echipa de executie a acestei lucrari; nu stiu care va fi bugetul total al reabilitarii, insa 10,5 milioane de euro sunt prevazute in PNRR pentru aceasta cladire, pentru Palatul Victoria, pentru reabilitarea ei energetica, pe acea linie de finantare din PNRR si putem lua faptul ca acesti 10,5 milioane de euro trebuie cheltuiti, trebuie investiti asa cum au fost aprobati in PNRR, pana la termenul limita februarie 2026. Deci lucrurile se vor intampla intr-un viitor destul de apropiat, as putea zice, poate chiar si de anul acesta, dar trebuie bifat calendarul pe care vi l-am descris mai devreme", a declarat Mihai Constantin la finalul sedintei de Guvern de vineri, 16 februarie.
Oficialul a precizat ca, in perioada in care vor fi executate lucrarile, pentru activitatea Guvernul Romaniei se iau in considerare mai multe variante, printre acestea fiind un spatiu din cadrul Palatului Parlamentului, deja renovat, pregatit pentru a fi preluat de catre un minister.
"Este posibil ca in acel spatiu Executivul sa se mute pana cand se va putea reinstala Palatul Victoria", a precizat Mihai Constantin.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
EDIT-Structural
Acvatot 2019
Ubitech
strabag nivel 1
CDS
theda mar
concelex
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
rigips
noark
viarom
leviatan
ness project
siniat

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
top 500
ef-de-n
econet
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander