Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - Proiect de HG pentru constructia unui spital de 535 milioane euro, la Fundeni
Proiect de HG pentru constructia unui spital de 535 milioane euro, la Fundeni
Info-Santiere Publicat de AG&F 18 Mar 2024 12:21
Institutul Clinic Fundeni va avea o noua cladire, prevede un proiect de Hotarare de Guvern pus in consultare de Ministerul Sanatatii, informeaza Agerpres. "Se aproba indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investitii «Relocare, dezvoltare si construire ansamblu medical nou Institutul Clinic Fundeni»", se arata in proiect.
Potrivit Notei de fundamentare, principalele probleme cu care se confrunta Institutul Clinic Fundeni sunt: risc seismic ridicat - actualele cladiri nu confera siguranta in exploatare, prezentand risc seismic si la un cutremur minor, grad de uzura ridicat - vechimea cladirilor, deprecierea instalatiilor de toate specialitatile sau lipsa totala a unora duce la greutati mari in respectarea normelor de igiena si dezinfectie.
"Principala problema cu care se confrunta Institutul Clinic Fundeni este vechimea cladirii - peste 60 de ani de functionare fara suficiente investitii majore. Acest lucru nu a permis si nu permite realizarea optima a circuitelor intra-spitalicesti, a cailor de evacuare necesare si ridica frecvent dificultati in adoptarea de noi tehnologii necesare bunei desfasurari a Institutului. Infrastructura veche cu fluxuri necorespunzatoare. Imposibilitatea de a asigura circuite functionale optime privind preventia infectiilor specifice - nu se asigura separarea fluxurilor medicale; nu se asigura spatiile normate pentru pacienti si se incalca astfel prevederile normativelor interne si europene pentru spitale; nu se asigura spatii pentru circulatie si evacuare in caz de necesitate, etc.", se arata in nota de fundamentare.
Alte deficiente majore ale actualelor cladiri ale institutului sunt: numarul redus de sali de operatie raportat la numarul de medici angajati si la numarul de pacienti internati, lipsa unui sector dedicat spitalizarilor de zi, lipsa unui spatiu destinat consultatiilor de ambulatoriu integrat, spatii inadecvate pentru implementarea tehnologiilor moderne si dezvoltarii unor centre de excelenta destinate fiecarei patologii.
"Cladirile existente (corpul de cladire A construit in anul 1957 si corpul de cladire B construit in anul 1975) nu pot gazdui facilitatile medicale care vor fi asigurate in noua cladire", se mai arata in document.
Scopul realizarii acestui obiectiv il reprezinta edificarea unui ansamblu medical modern, care va asigura: imbunatatirea conditiilor de tratament, cresterea capacitatii de tratare, imbunatatirea confortului si calitatii vietii pacientilor, dezvoltarea cercetarii si inovatiei, imbunatatirea functionarii departamentului administrativ, avand astfel un spatiu adecvat pentru desfasurarea activitatilor educationale, fara a perturba rutina personalului si a pacientilor.
Conform Notei de fundamentare, realizarea proiectului va contribui la asigurarea accesului egal la asistenta medicala, diagnostic, tratament de calitate si cresterea starii de bine a pacientilor pentru peste 125.000 de pacienti anual, prin construirea unei infrastructuri moderne atat din punct de vedere arhitectural, cat si al dotarii cu echipamente medicale, care va permite furnizarea de interventii multidisciplinare cu adresabilitate mare, inclusiv transplant unui numar mai mare de pacienti).
Prin realizarea obiectivului de investitii se va obtine un ansamblu medical compus din corpurile A, B, C (Sp+D+P+6E+E tehnic), corp D (D+P+2E+Et), corp E (Sp+D+P+2E+Et) si anexe tehnice - centrala termica, stocator oxigen, depozit butelii oxigen, depozit CO2, cu o suprafata totala desfasurata de 100.127,20 mp. Suprafata construita este de 13.061,60 mp.
Ansamblul medical va fi construit in conformitate cu standardele si normativele medicale in vigoare, cu 21 sali de operatie, spatii pentru spitalizare continua, cabinete de consultatie, spatii de invatamant si spatii de cercetare, cu cele mai moderne dotari in scopul asigurarii unui act medical de inalta calitate.
In noul ansamblu vor fi amplasate cele trei centre de transplant (Centrul de Boli Digestive si Transplant Hepatic, Centrul de Uronefrologie si Transplant Renal, Centrul de Transplant Medular). Durata de executie este de 36 luni.
Valoarea totala a investitiei (inclusiv TVA) va fi de 2,65 miliarde lei.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMSISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
concelex
Acvatot 2019
viarom
konsent
theda mar
leviatan
Ubitech
rigips
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
ness project
quadratum
MAKITA
EDIT-Structural
CDS
CONCEPT STRUCTURE
noark

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
top 500
econet
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander