Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - SIBIU: Primaria solicita 40 milioane euro din PNRR pentru eficientizare energetica
SIBIU: Primaria solicita 40 milioane euro din PNRR pentru eficientizare energetica
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 10 Oct 2022 12:12
Primaria Municipiului Sibiu solicita in total peste 40 milioane euro din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), pentru cresterea eficientei energetice a catorva zeci de cladiri in care se afla unitati de invatamant, blocuri, dar si sedii administrative ale Spitalului de Pediatrie si ale Serviciului de Administrare a Cimitirului Municipal, informeaza un comunicat de presa remis AGERPRES.
"Eficientizarea energetica a cladirilor este o necesitate, atat din punct de vedere al reducerii amprentei de carbon a acestora, cat si din punct de vedere al crizei energetice care impune solutii de reducere a consumului. Pana in prezent am depus 9 proiecte in cadrul PNRR pentru cresterea eficientei cladirilor a 6 unitati de invatamant si a 20 de blocuri, insumand o valoare de peste 27,5 milioane de Euro. Dupa sedinta Consiliului Local vom mai depune inca 7 proiecte in valoare de 13,7 milioane de Euro, pentru eficientizarea energetica a cladirii Colegiului Pedagogic Andrei Saguna, a gradinitei nr. 15, a scolilor I.L. Caragiale, nr. 4 si nr. 13, a cladirii Spitalului de Pediatrie de pe str. Transilvaniei, a 2 cladiri administrative ale Serviciului de Administrare a Cimitirului Municipal si a inca 4 blocuri", a declarat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.
Consilierii municipali sibieni au votat vineri, in unanimitate, aprobarea depunerii celor sapte proiecte din cadrul PNRR, pentru obtinerea finantarii europene nerambursabile.
Cladirile publice mentionate vor fi modernizate din punct de vedere energetic, iar in "cladirea Spitalului de Pediatrie, cea a Scolii 'I.L. Caragiale' si cea a Scolii nr. 4 se vor executa si lucrari de consolidare seismica", potrivit Primariei Municipiului Sibiu.
Prin toate aceste proiecte se estimeaza o reducere cu peste 50% a consumului de energie pentru incalzire si o reducere cu peste 30% a emisiilor de dioxid de carbon generate de aceste cladiri.
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
ness project
ERBASU CONSTRUCT
viarom
noark
siniat
leviatan
rigips
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
Acvatot 2019
EDIT-Structural
Ubitech
CDS
strabag nivel 1
concelex

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
econet
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander