Agenda Constructiilor
Miercuri, 01 Februarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Info-Santiere - STADA incepe constructia fabricii de medicamente de 50 milioane euro din Turda
STADA incepe constructia fabricii de medicamente de 50 milioane euro din Turda
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 25 Nov 2022 14:28
Stada Romania, subsidiara grupului Stada Arzneimittel AG, anunta inceperea lucrarilor de constructie a fabricii pe care o va dezvolta in Parcul Industrial Aries, din Turda (judetul Cluj), in urma unei investitii de peste 50 milioane euro. Proiectul de tip greenfield este partial sustinut in implementarea sa de Guvernul Romaniei, printr-o contributie de ajutor de stat.
Noua unitate de productie si ambalare va cuprinde initial 9 linii tehnologice de ultima generatie pentru produse in doza solida (capsule si tablete), cu o capacitate de 120 milioane cutii produs farmaceutic pe an. Suprafata totala a unitatii este de aproximativ 30.000 mp si permite o extindere rapida a liniilor de productie pana la un numar de 12. 
Intreaga suprafata a terenului achizitionat este de 100.000 mp si permite de asemenea, o dezvoltare ulterioara a facilitatilor de productie, prin constructia unor noi cladiri, in functie de cererea pietei si raportat la nevoile de dezvoltare continua a companiei. 
Produsele finite din unitatea din Turda vor fi livrate cu preponderenta in Romania si pe pietele din Europa in care grupul Stada isi desfasoara operatiunile.
"Stada dezvolta la Turda prima fabrica de medicamente construita de la 0 in Romania de catre o companie internationala, punand astfel o piatra de temelie in transformarea Romaniei de azi intr-un jucator important in sectorul farmaceutic European, securizand in acelasi timp lantul de aprovizionare in acest domeniu strategic. Am ales Turda pentru ca este o localitate situata in inima unei regiuni cheie pentru Grupul Stada. Este aproape de depozitul nostru din Timisoara, aproape de unitatile de productie din Serbia, precum si de laboratorul nostru de testare ce deserveste intreg grupul Stada la nivel global", a declarat Mihai Fugarevici, directorul general al Stada Romania.
 
 
Fabrica va fi operationala in 2024
Fabrica Stada de la Turda va fi construita conform unor fundamente solide de sustenabilitate, folosind tehnologie moderna, de ultima generatie, precum si o suita de facilitati ce presupun un consum redus de energie, cum ar fi panourile solare fotovoltaice, sistemul termic solar si acoperis verde pentru echilibrarea fluctuatiilor de temperatura. Etapele de constructie si partea operationala vor fi coordonate de Veroljub Ljubinkovic, care va conduce proiectul in calitate de director al fabricii.
"Guvernul Romaniei sustine in egala masura atat investitiile straine, cat si pe cele autohtone, in domenii cheie, care pozitioneaza Romania ca jucator important pe harta Europei. Face parte din strategia noastra sa asiguram un cadru transparent si onest pentru toate investitiile care asigura o dezvoltare a calitatii vietii in tara noastra si de asemenea creeaza noi locuri de munca", a declarat Ciprian Hojda, consilier de stat in Guvernul Romaniei, cancelaria prim-ministrului.
Termenul de finalizare a facilitatii de productie este planificat pentru luna octombrie 2024. Exploatarea facilitatii presupune formarea unei echipe de 375 de angajati cu experienta in industria farmaceutica.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machineMESENBURGALLBIMVideoConfAC-iulTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A ap─ârut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
hilti
BMI_Icopal
FRONTALE
rigips
leviatan
leviatan
strabag nivel 1
BALTIC
viarom
CONCEPT STRUCTURE
CELCO 2020
Ubitech
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023