Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - SYNERGY si SSAB-AG vor sa construiasca noul spital de 92 milioane euro din Lugoj
SYNERGY si SSAB-AG vor sa construiasca noul spital de 92 milioane euro din Lugoj
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 05 Iun 2024 19:20
 
Synergy Construct si doua asocieri avand ca lideri companiile SSAB-AG si Tehnodomus au depus oferte de participare la licitatia pentru atribuirea lucrarilor de proiectare si constructie a noului Spital Municipal "Dr. Teodor Andrei", din Lugoj. Valoarea estimata a contractului este de 460 de milioane de lei (circa 92 milioane de euro), fara TVA. Licitatia a fost reluata in acest an, procedura anterioara fiind anulata dupa ce cele doua oferte depuse pentru adjudecarea contractului au fost respinse.
Cele trei oferte au fost depuse de:
  1. Synergy Construct, avand ca subcontractanti si terti companiile Synergy Construction Hungary Kft, Zoork, Hospital Technical Solutions, AFA Special Logistic, IFMA, Arima Electroinstal, Addict Engineering, Popp & Asociatii si Square BAU;
  2. Asocierea SSAB-AG (lider) - Medicare Engineering, avand ca subcontractanti si terti companiile SSAB International Electric, Quattro Engineering Solutions, Vangaz Instal, KONE Ascensorul, Drager Austria GmbH, Draeger Romania, TPF - Consultores de Engenharia e Arquitetura, Zoork, Gama IT, Hetma International, TPF Inginerie si Meridian.
  3. Asocierea Tehnodomus (lider) - Termomont Doo Beograd - Rheinbrucke, avand ca subcontractanti si terti companiile Vimed Com, Contact Plus, Franau-Com, Medical Logistic Mall, Edit Structural, MC General Construct Engineering, Linkstal Engineering, Triangle Fleet Team, Hospital Technical Solutions si Kleemann Lift Ro.
Cele 3 oferte se afla in etapa de evaluare tehnica si financiara, programata a se incheia pana la data de 12 august 2024.
Contractul va fi atribuit pe criteriul celui mai bun raport calitate-pret, componenta financiara avand o pondere de 40% in punctaj, iar cea tehnica, de 60%, astfel: calificarea si experienta profesionala a expertilor cheie desemnati pentru executarea contractului (40%) si gradul de adecvare al graficului general de realizare a investitiei publice (20%).
 
 
"Obiectivul general al proiectului, enuntat si in studiul de fezabilitate, il constituie construirea unei noi cladiri pentru Spitalul Municipal «Dr. Teodor Andrei» Lugoj, la standardele actuale de calitate si in acord cu cele mai bune practici internationale, care sa adaposteasca atat specialitatile ce functioneaza astazi in cele 16 pavilioane de la adresa Strada Gheorghe Doja, nr. 36 (relocarea lor), cat si alte spatii necesare pentru buna desfasurare a activitatii clinice, in vederea oferirii de servicii de ingrijiri medicale de calitate, integrate. Pentru acest obiectiv este necesara demolarea pavilioanelor C2-C8 si C10-C16. Pavilionul C1, cladire cu valoare istorica si functie de reprezentativitate se va pastra, reabilita si reorganiza. Pavilionul C9 ce gazduieste in prezent sectia de psihiatrie este avut in vedere a fi reabilitat intr-un alt proiect, care nu face obiectul prezentei proceduri", se arata in documentatia de achizitie publica.
Capacitatile noului spital includ sectorul de spitalizare continua, spitalizare de zi, chirurgie de zi, zona de ingrijire ambulatorie, zona servicii de diagnosticare si tratament. Spitalul va avea, de asemenea, si un compartiment pentru primiri urgente, bloc operator cu 5 sali, serviciu de Anestezie si Terapie Intensiva si functiuni conexe. Se va acorda o atentie deosebita mamei si copilului, prin crearea unui centru dedicat, ce va cuprinde sectorul de spitalizare, blocul de nasteri la standarde actuale, sectie de pediatrie, compartiment neonatologie, cu ATI neonatologie, sectia obstetrica-ginecologie.
Obiectivul este prevazut a se incadra in standardul cladirilor NZEB+, corelat cu obligatiile asumate prin contractul de finantare al acestuia. Durata de valabilitate a contractului este de 87 luni, din care 5 pentru proiectare, 22 pentru executie si 60 de luni durata de garantie a lucrarilor.
 
 
Cinci oferte au fost depuse si pentru supervizarea lucrarilor
In paralel, se afla in desfasurare si licitatia pentru adjudecarea contractului de supervizare a constructiei noului Spital Municipal "Dr. Teodor Andrei", din Lugoj. Valoarea estimata a contractului de consultanta este cuprinsa intre 23,69 milioane de lei si 29,61 milioane de lei (fara TVA), durata de implementare a acestuia fiind stabilita la 90 de luni.
Cele 5 asocieri de consultanti care au depus oferte pentru participarea la licitatie sunt:
  1. Asocierea Confirm Constructii (lider) - StructurALL Consulting Napoca, avand ca subcontractanti si terti companiile Societate Civila De Avocati Teaha & Fuzesi si Assmann Beraten + Planen GmbH;
  2. Asocierea Eurocerad International (lider) - Meta Engineering - 3TI Progetti Italia - Ingegneria Integrata SPA - Initiative Exclusiv Consulting Management, avand ca subcontractanti si terti companiile Dek Assistance IE si Davitravell;
  3. Asocierea Tecnic Consulting Engineering Romania (lider) - RomCapital Invest - Tumas Turk Muhendislik Musavirlik ve Muteahhitlik;
  4. Asocierea TPF Inginerie (lider) - TPF Engineering SAS - TPF Ingenierie;
  5. Asocierea HILL International (Bucharest) (lider) - k-Box Construction Design - Studio Altieri SpA - Proiect Consulting - HILL International NV.
Licitatia se afla in etapa de evaluare financiara si tehnica a celor 5 oferte transmise, faza programata a se incheia la data de 25 martie 2024, dupa care va urma etapa de deliberare si selectare a castigatorului.
Contractul va fi atribuit pe criteriul celui mai bun raport calitate-pret, componenta financiara avand o pondere de 40% in punctaj, iar cea tehnica de 60% (experienta profesionala a specialistilor, metodologia de prestare a serviciilor, planificarea adecvata a resurselor tehnice si umane).
Proiectant in etapa studiului de fezabilitate si de avizare este compania Knowhow Design & Construction, din Constanta. 
 
hiltiSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
rigips
siniat
CDS
theda mar
konsent
Arduro
viarom
quadratum
SSAB
CONCEPT STRUCTURE
BogArt
noark
SIGM
EDIT-Structural
MAKITA
Ubitech
Acvatot 2019
leviatan
ness project
concelex
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander