Agenda Constructiilor
Miercuri, 28 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Info-Santiere - TIMISOARA: Noul stadion "Dan Paltinisanu", in avizare la Comitetul Tehnico-Economic
TIMISOARA: Noul stadion "Dan Paltinisanu", in avizare la Comitetul Tehnico-Economic
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 20 Oct 2023 12:19
Proiectul noului stadion din Timisoara, care va fi construit pe amplasamentul arenei Dan Paltinisanu, a intrat in procedura de avizare din cadrul Comitetului Tehnico-Economic al Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA), a anuntat Alfred Simonis, deputat de Timis.
"Suntem cu un pas mai aproape de construirea unui nou stadion la Timisoara, proiectul trecand de Pre CTE (Comitetul Tehnico-Economic). Am participat la sedinta de la Ministerul Dezvoltarii pentru a ne sustine cauza si a ma asigura ca lucrurile merg in directia pe care cu totii ne-o dorim. Urmatorul pas, conform procedurii, este avizarea in Comitetul Tehnico-Economic iar apoi, asa cum a promis premierul, Hotararea de Guvern si Ordonanta de Urgenta", a declarat Alfred Simonis.
Potrivit Studiului de Fezabilitate, finalizat in iunie 2023, stadionul va avea o capacitate de 32.000 de locuri, iar valoarea investitiei a fost estimata la aproape 137 milioane de euro.
Noul stadion va fi multifunctional, cu facilitati sportive, expozitionale si de divertisment, gandit pentru intreaga comunitate. Proiectul va fi implementat de catre Compania Nationala de Investitii, arena urmand a fi predata in patrimoniul judetului Timis.
In urma cu aproximativ un an, CJ Timis a scos la licitatie documentatia necesara demolarii Stadionului "Dan Paltinisanu", contractul de proiectare a lucrarilor fiind castigat de compania Archistudio,din Petrosani (Hunedoara). Demolarea si dezafectarea arenei se vor putea face abia dupa aprobarea a doua hotarari de Guvern, respectiv a celor ce vizeaza aprobarea principalilor indicatori tehnico-economici (faza studiu de fezabilitate), precum si aprobarea demolarii vechiului stadion "Dan Paltinisanu" si construirea unuia nou pe acelasi amplasament.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
top 500
quadratum
FRONTALE
theda mar
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
top 500
top 500
CDS
strabag nivel 1
MAKITA
Ubitech
concelex
noark
ERBASU CONSTRUCT
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu