Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - TRACTEBEL supravegheaza lucrari de constructii la parcul eolian VIFOR (Etapa I)
TRACTEBEL supravegheaza lucrari de constructii la parcul eolian VIFOR (Etapa I)
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 09 Iul 2024 12:53
Compania Tractebel va asigura servicii de consultanta de tip Owner’s Engineer pentru constructia si punerea in functiune a primei etape de dezvoltare a parcului eolian Vifor, din judetul Buzau. Aceasta faza include instalarea a 30 de turbine eoliene (de 6,4 MW fiecare), cu o putere instalata totala de 192 MW. Sunt incluse si lucrarile civile - fundatii, cai de acces, zone pentru depozitare si platforme pentru macarale -, precum si dezvoltarea retelei electrice, proiectarea si constructia unei statii de transformare de conexiune de 400kV - Pogoanele, a unei statii de utilizator de 400/33kV CEE echipate cu doua unitati de transformare de cate 260 MVA si constructia unei linii de transmisie a energiei, de 400 kV, cu o lungime de 1,3 km.
Durata de implementare pentru prima etapa a proiectului este de 18 luni, finalizarea fiind estimata pana la sfarsitul anului 2025.
Proiectul este dezvoltat de producatorul independent de energie Rezolv Energy si compania londoneza Low Carbon, prin subsidiara First Looks Solutions. Companiile au obtinut imprumuturi de pana la 291 milioane de euro pentru constructia Fazei 1 a proiectului Vifor. Finantarea este asigurata de un consortiu de 8 banci, condus de Erste Group, UniCredit Group si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), alaturi de International Finance Corporation (IFC), Intesa Sanpaolo Group, OTP Bank, Raiffeisen Bank International AG si Garanti BBVA Romania.
 
 
Lucrarile de constructii vor fi realizate de grupul Electromontaj.
"Suntem incantati de impactul pozitiv pe care acest proiect il va avea asupra comunitatilor noastre si asupra obiectivelor de decarbonizare. Parcul eolian Vifor va aveam un impact major asupra peisajului energiei regenerabile din Romania, aducand in acelasi timp tara - si Europa - mai aproape de obiectivele de reducere a emisiilor stabilite pentru 2030. Colaborarea foarte buna dintre expertii nostri in energie si infrastructura face posibila contributia la astfel de proiecte, deoarece ne permite sa oferim solutii complete de sustenabilitate", a declarat Bogdan Andone, Project Manager Tractebel in Romania.
Parcul eolian Vifor va fi dezvoltat in doua etape, urmand a avea, in total, 72 de turbine cu o putere instalata totala de 460 MW, ce poate asigura energie suficienta pentru alimentarea a circa 270.000 de gospodarii. Termenul de finalizare a intregului proiect este prevazut in anul 2027.
 
SISECAMhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
siniat
BogArt
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
EDIT-Structural
viarom
CONCEPT STRUCTURE
SSAB
concelex
MAKITA
noark
SIGM
Acvatot 2019
konsent
Arduro
quadratum
theda mar
Ubitech
CDS
ness project

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
top 500
top 500
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander