Agenda Constructiilor
Vineri, 16 Aprilie 2021
 
Home - Stiri - Info-Santiere - TRANSELECTRICA continua lucrarile la doua mari proiecte, de 60 milioane lei
TRANSELECTRICA continua lucrarile la doua mari proiecte, de 60 milioane lei
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 01 Mar 2021 12:44
Retehnologizarea si modernizarea statiilor electrice de transformare sunt etape importante in realizarea proiectelor de investitii care fortifica Reteaua Electrica de Transport. In statiile Bacau Sud, Roman Nord si Focsani Vest se desfasoara lucrari complexe de retehnologizare in vederea implementarii unor tehnologii noi, care vor calibra si vor angrena concepte moderne de functionare la toate nivelurile existente, precum si a sistemului de teleconducere de la distanta. Obiectivele sunt amplasate in Moldova Centrala, reprezentand un nod de injectie pentru alimentarea consumatorilor locali.
In acest sens, presedintele Directoratului, domnul Catalin NITU, alaturi de domnul Bogdan MARCU, membru in Directorat, au realizat o vizita de lucru in statiile Bacau Sud, Roman Nord si Focsani Vest, pentru verificarea stadiilor de executie a lucrarilor.
Catalin Nitu, presedintele Directoratului CNTEE Transelectrica SA: „Modernizarea statiilor Bacau Sud si Roman Nord apartinand Axului 400 kV Moldova, cat si modernizarea statiei Focsani Vest, va contribui la siguranta si continuitatea in alimentare a utilizatorilor din aceasta zona. Ne propunem sa asiguram fiabilitatea Sistemului Energetic National. De aceea, intarirea infrastructurii Retelei Electrice de Transport este una dintre ariile prioritare de investitii ale Companiei. Un obiectiv important pe care il urmarim cu perseverenta vizeaza aducerea la standardele moderne de functionare a tuturor statiilor electrice pe care le exploatam. In acest fel, asiguram interfata potrivita pentru realizarea tranzitiei energetice, proces in care operatorul de transport si sistem national are un rol esential”.
Bogdan Marcu, membru al Directoratului CNTEE Transelectrica SA: „Prin acoperirea intregului proces de modernizare, statiile vor fi aduse la un nivel tehnologic care sa faciliteze operarea in conditii de siguranta si vor completa un proiect major finalizat anterior, ce a avut ca obiect trecerea la tensiunea de 400 kV a axului constituit de statiile Gutinas, Bacau Sud, Roman Nord si Suceava. De asemenea, retehnologizarea statiei Focsani Vest va contribui la cresterea eficientei energetice pentru zona Moldovei”.
Investitia pentru Bacau Sud si Roman Nord, cu o valoare totala de peste 38 de milioane lei, a fost demarata in anul 2017. In cadrul proiectului sunt prevazute 6 etape de desfasurare, aflate in stadii avansate (3 etape pentru statia Bacau Sud si 3 etape pentru statia Roman Nord). Lucrarile se desfasoara in conformitate cu graficul de executie prevazut contractual, pana in prezent, fiind implementate primele doua etape ale proiectului de retehnologizare a fiecarei statii. Termenul pentru finalizarea lucrarilor din statia Bacau Sud este estimat in trimestrul II al acestui an, iar pentru statia Roman Vest termenul de finalizare a lucrarilor se estimeaza in trimestrul III al acestui an. Pentru statia Focsani Vest, investitia a fost inceputa tot in 2017 si insumeaza o valoare de peste 22 de milioane de lei. In prezent, proiectul se afla in penultima etapa de retehnologizare, iar termenul pentru incheierea lucrarilor este preconizat pentru finalul anului 2021.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTgamma_2021AUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
rigips
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
cv water 2021
hidroplasto
hilti
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
econet
AHK 2018
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere