Agenda Constructiilor
Miercuri, 28 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Info-Santiere - UMFST: Finantari din PNRR si POR pentru proiecte majore de investitii
UMFST: Finantari din PNRR si POR pentru proiecte majore de investitii
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 20 Oct 2023 12:24
Constructia unui nou camin cu 260 de locuri pentru studenti, dezvoltarea Parcului Stiintific Novum Forum si a campusului de invatamant tehnic dual Ergopolis reprezinta proiectele majore pe care de are in implementare Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie (UMFST) "Emil Palade", din Targu Mures. Potrivit rectorului institutiei de invatamant superior, Leonard Azamfirei, in cazul proiectului de constructie a noului camin pentru studenti cu 260 de locuri, lucrarile de constructii au inceput. Cladirea (P+3E) va fi ridicata in campusul central al UMFST, investitia fiind derulata prin Compania Nationala de Investitii (CNI).
In ceea ce priveste cel de-al doilea proiect major, ce prevede constructia Parcului Universitar Stiintific si Tehnologic "Novum Forum" (foto sus), in comuna Livezeni, judetul Mures, procedura de licitatie este in curs de finalizare, castigatorul urmand a fi anuntat in curand.
 
 
Proiectul prevede constructia unei cladiri S+P+3E (Cladirea C4), cu o suprafata desfasurata totala de 7.291 mp, si va include o receptie, departament imagistica, unitate de primiri urgente, incubator, spatii pentru studenti, birouri, spital cu bloc operator si ATI, precum si sali de conferinte. Corpul de cladire va fi eficient energetic conform standardului NZEB, finantarea fiind asigurata din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).
Cel de-al treilea proiect major gestionat de UMFST este reprezentat de dezvoltarea campusului de invatamant tehnic dual - Ergopolis. Potrivit rectorului UMFST, Leonard Azamfirei, contractul de finantare este semnat, cu finantare din PNRR, si se lucreaza la caietul de sarcini. Valoarea totala a investitiei este de 30 de milioane de euro.
 
 
In afara acestor proiecte majore, UMFST coordoneaza si alte proiecte de reabilitare, reconversie si eficientizare energetica a unor cladiri aflate in gestiune, precum Cladirea Postei din str. Marasti - SpaceX, Biblioteca universitara si Cladirea Postei din Piata Victoriei si cea a Mures Mall, proiecte in curs de implementare.
"Resursele alocate universitatii de la bugetul de stat pentru investitii reprezinta doar 6% din totalul sumelor alocate pentru investitii in anul 2023. Restul de 94% are ca sursa veniturile proprii ale universitatii obtinute in conditiile legii si sumele obtinute din numeroasele proiecte cu finantare directa/ indirecta europeana castigate de universitate", a precizat Leonard Azamfirei.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
top 500
viarom
Acvatot 2019
top 500
leviatan
Ubitech
rigips
CDS
concelex
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
noark
top 500
strabag nivel 1
MAKITA
quadratum
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu