Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - Modernizarea infrastructurii necesita 70 miliarde euro, 60% din finantare e asigurata
Modernizarea infrastructurii necesita 70 miliarde euro, 60% din finantare e asigurata
Infrastructura Publicat de AG&F 25 Apr 2024 09:42
Toti banii europeni disponibili pentru imbunatatirea infrastructurii din Romania au fost absorbiti in exercitiul financiar 2014-2020, a declarat, miercuri, la Tulcea, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, citat de Agerpres.
El a participat la receptia lucrarilor de modernizare a Aeroportului International "Delta Dunarii".
Oficialul guvernamental a anuntat ca investitiile derulate la Tulcea, Timisoara si Iasi vor fi urmate de cea la Cluj.
"Am avut 4,5 miliarde de euro pe exercitiul bugetar 2014-2020, 2021 si am cheltuit 5,3 miliarde de euro, pentru ca am luat, cu acordul Uniunii Europene, 800 de milioane din alte zone care nu au reusit sa absoarba sumele. Altfel, erau pierdute si se trimiteau inapoi, plastic vorbind", a declarat, intr-o conferinta de presa, Sorin Grindeanu.
Ministrul a mai spus ca necesarul pentru imbunatatirea infrastructurii din Romania este de 70 de miliarde de euro, iar in momentul de fata este asigurata o suma de circa 40 de miliarde de euro.
Din 2016 pana in prezent, prin patru proiecte europene, aeroportul din Tulcea a atras aproximativ 70 de milioane de euro, dar, in ciuda investitiilor, operatorii intarzie sa apara, din cauza contextului geopolitic.
"Practic, procedura de intoarcere dupa directia principala de decolare e la o distanta de un kilometru si jumatate de granita cu Ucraina, ceea ce constituie un impediment pentru companiile aeriene ale caror costuri de asigurare cresc", a mentionat directorul general al Aeroportului "Delta Dunarii", Stoian Valcu.
Conducerea unitatii din subordinea Consiliului Judetean Tulcea a inceput discutiile cu Asociatia aeroporturilor din Romania, presedintele acesteia, David Ciceo, estimand ca in aproape doi ani va fi infiintata o cursa regulata intre Cluj-Tulcea.
Lucrarile receptionate miercuri au inceput in urma cu doi ani, au costat 180 de milioane de lei si reprezinta ultima etapa a procesului de aducere a infrastructurii aeroportuare la nivelul cerut de standardele europene si cel impus de Spatiul Schengen, prin construirea noului terminal, capacitatea de procesare a pasagerilor pe aeroport crescand de opt ori, de la 50 de persoane pe ora la 400 de persoane pe ora.
Receptia lucrarilor de modernizare a aeroportului tulcean va fi urmata, vineri, de Ziua portilor deschise. Cu acest prilej, aeroportul va gazdui o expozitie de tehnica militara, o prezentare de masini restaurate cu valoare istorica, dar si un spectacol aviatic sustinut de membrii Aeroclubului Romaniei, prin Soimii Romaniei, spectacolul fiind programat sa inceapa la ora 16,00.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
CONCEPT STRUCTURE
noark
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
MAKITA
SSAB
theda mar
Arduro
strabag nivel 1
SIGM
siniat
viarom
leviatan
ness project
CDS
BogArt
Acvatot 2019
EDIT-Structural
konsent
quadratum
concelex

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
top 500
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander