Agenda Constructiilor
Sambata, 16 Ianuarie 2021
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - Search Corporation si Mega realizeaza documentatie drum expres Gaesti-Ploiesti
Search Corporation si Mega realizeaza documentatie drum expres Gaesti-Ploiesti
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 26 Aug 2020 12:35
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat, ieri, contractul de servicii pentru elaborarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic de executie necesare constructiei drumului expres Gaesti - Ploiesti. Documentatiile vor fi elaborate de Search Corporation, in asociere cu Mega Muhendislik Musavirlik AS (Mega Engineering Consulting).
Valoarea contractului este de 15,86 milioane de lei (fara TVA), iar documentatiile vor trebui realizate in urmatoarele 24 de luni, din care 14 luni vor fi pentru realizarea SF, 6 luni pentru PTE si alte 4 luni pentru servicii de asistenta tehnica in pregatirea procedurilor de achizitie a contractului de lucrari si in obtinerea finantarii europene.
Lungimea estimata a traseului este de 76 km.
"Proiectul pentru realizarea drumului expres Gaesti-Ploiesti va pune in valoare zona si o va conecta la marile coridoare europene de transport, la Coridorul 4 Pan European reprezentat de autostrada A1 si spre Moldova, Coridorul 9 Pan European spre Buzau, Focsani viitoarea autostrada A7. Totodata acest drum expres va fi un punct de inflexiune pentru aceasta zona, va fi o varianta suport mai scurta pentru traficul care vine din zona de sud pe relatia Craiova-Pitesti si care poate ocoli Bucurestiul in drum spre Moldova, respectiv spre Dobrogea", a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor, prezent la semnarea contractului de servicii.
Potrivit acestuia, dupa cele 24 de luni de elaborare a documentatiilor va fi declansata procedura de licitatie pentru executia lucrarilor.
Referitor la celelalte proiecte de infrastructura aflate in executie in zona Gaesti, ministrul a precizat ca se avanseaza cu o serie de investitii complementare, care vor asigura conectivitatea regiunii.
"In ceea ce priveste drumul transregio A1 Titu - Baldana - Targoviste - Sinaia, pe doua dintre componentele sale, inregistreaza evolutii importante pentru largirea la 4 benzi pe DN7 Baldana - Titu. La sfarsitul lunii mai a fost publicat in SEAP anuntul de participare pentru atribuirea contractului de proiectare si executie lucrari, iar conform calendarului companiei de drumuri, in septembrie avem termen de depunere a ofertelor. Credem ca pana la sfarsitul anului, in ipoteza in care nu avem contestatii, vom semna contractul de executie pentru acest tronson. De asemenea pentru proiectul de modernizare DN 71 Baldana - Targoviste - Sinaia, largire la 4 benzi, drumul avand depusa o oferta pentru primul lot, termenul desemnat de semnate a contractului de proiectare si executie il estimam pentru luna noiembrie. Impreuna cu managementul CNAIR vom monitoriza in permanenta evolutia acestor proiecte si ne vom asigura ca va exista finantarea necesara si capacitatea administrativa, solida pentru materializarea lor cat mai repede cu putinta", a declarat ministrul Lucian Bode.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19elmas_1octVideoConfAC-iulALLPLANAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
strabag nivel 1
rigips
hilti
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
AHK 2018
econet
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere