Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - AS SOLAR: Crestere de pana la 25% a vanzarilor, preconizata pentru 2012
AS SOLAR: Crestere de pana la 25% a vanzarilor, preconizata pentru 2012
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 20 Apr 2012 16:21
Piata autohtona de echipamente termice solare se afla in etape initiale de dezvoltare, insa, potrivit conducerii furnizorului de sisteme specializate AS Solar, domeniul inregistreaza un ritm alert de evolutie in ultima perioada. Cresterea din bransa a fost stimulata de agentia Fondului pentru Mediu, prin acordarea de subventii pentru implementarea sistemelor termice solare si a centralelor pe baza de biomasa. Compania AS Solar, din Odorheiu Secuiesc, face parte din holdingul german AS Solar GmbH, cu sediul central in orasul Hannover, fiind producator si distribuitor al sistemelor solare fotovoltaice si termice.
 
Robert Tarcsafalvi, reprezentant zonal al companiei AS Solar: "Consideram ca tendinta ascendenta va fi continuata si in 2012, insa dinamica sectorului va depinde in mare masura de subventionarea acestuia. In acest context, cifra de afaceri din primele trei luni a sporit cu 20% fata de perioada similara din 2011, pentru intregul an previzionand o crestere cuprinsa intre 20% si 25% a vanzarilor. Anul trecut si la inceputul lui 2012 cea mai mare pondere din livrari a fost detinuta de sistemele termice solare marca AS Solar Gmbh, iar in perioada urmatoare estimam ca vom remarca o maturizare a pietei de profil, concomitent cu o tendinta de crestere a interesului clientilor pentru produsele de calitate. Planurile companiei pentru anul in curs includ implementarea unui numar cat mai mare de proiecte prin programul «Casa Verde» si furnizarea de echipamente pentru obiective industriale, atat termice cat si fotovoltaice. In masura in care aceste domenii se vor dezvolta, avem in vedere extinderea activitatii si marirea capacitatii de lucru. Programul «Casa Verde» reprezinta primul proiect de subventionare a sistemelor termice solare si a centralelor pe baza de biomasa adresata persoanelor fizice, care, in prezent, are cateva deficiente, insa este foarte benefic pietei, determinand cresterea vanzarilor de echipamente. Compania noastra se implica activ in programul guvernamental, prin acordarea de asistenta tehnica de specialitate, livrarea si implementarea sistemelor termice solare si prin asigurarea suportului in decontarea subventiei de la stat. Suntem de parere ca segmentul energiilor regenerabile din Romania va evolua in ritmul impus de Uniunea Europeana, datorita subventionarii acestuia. Incepand din 2012, vom remarca o crestere semnificativa in domeniul energiei fotovoltaice si eoliene, dupa aprobarea legii pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii de electricitate din surse regenerabile. Desigur, pentru ca aceasta crestere sa fie posibila, este nevoie si de suportul furnizorilor si transportatorilor de energie electrica. Firmele din domeniu vor trebui sa se adapteze cerintelor tehnice si economice, prin acordarea de solutii profesionale complete, la preturi competitive."
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
Acvatot 2019
leviatan
quadratum
EDIT-Structural
viarom
SSAB
CDS
ness project
CONCEPT STRUCTURE
konsent
BogArt
rigips
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
strabag nivel 1
siniat
MAKITA
theda mar
Arduro
SIGM
concelex

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
top 500
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander