Agenda Constructiilor
Duminica, 14 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - ANALIZA: Stabilizare pe piata de tubulatura in 2016, intr-un scenariu optimist
ANALIZA: Stabilizare pe piata de tubulatura in 2016, intr-un scenariu optimist
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 01 Apr 2016 15:29
Piata locala de tubulatura si tevi pentru retelele de alimentare cu apa si canalizare, evaluata anul trecut la 250 - 300 milioane de euro de operatorii din domeniu, s-a inscris pe un trend usor ascendent, datorat comenzilor provenite din sectorul infrastructurii de mediu. Un segment important ce genereaza cerere de tubulatura si fitinguri este reprezentat de infrastructura energetica, in special in ceea ce priveste alimentarea cu gaze naturale, proiecte ce presupun alocarea mai multor milioane de euro si vizeaza mai ales interconectarea transfrontaliera a retelelor de energie. Un alt sector important pentru furnizorii de sisteme de tubulatura este reprezentat de agricultura si irigatii. Din punct de vedere al structurii pietei, un segment semnificativ este cel al tubulaturii din material plastic (PVC, PE si PP), estimat la o valoare de circa 100 milioane de euro anual.
Potrivit informatiilor furnizate de majoritatea operatorilor din domeniu, cererea pe segmentul de infrastructura de mediu s-a inscris pe un trend ascendent in 2015, evolutia pietei de tubulatura si fitinguri fiind influentata foarte mult de acest sector, in conditiile in care peste 70% din vanzarile de tubulatura din PVC si PE se realizeaza pentru proiectele respective. Romania are de recuperat decalaje importante in ceea ce priveste gradul de bransare a populatiei la retelele de alimentare cu apa si canalizare, pentru a se conforma obligatiilor asumate in tratatul de aderare, astfel ca exista potential ca piata de tubulatura sa creasca semnificativ in urmatorii ani, in conditiile in care o mare parte din finantarile disponibile in master planul pentru infrastructura de mediu sunt directionate spre dezvoltarea si modernizarea retelelor de apa si canalizare. Pentru 2016, managerii celor mai multe companii active in domeniu estimeaza o stabilizare a sectorului la nivelul anului anterior, in pofida faptului ca stadiul incipient in care se afla proiectele finantate prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020 indica un posibil regres, tendinta ce s-ar putea mentine pana in prima jumatate a lui 2017. Totodata, activitatea din acest an va fi afectata inclusiv de faptul ca proiectele finantate din bugetul aferent perioadei de programare 2007-2013 se vor finaliza in perioada imediat urmatoare, cu intarzieri foarte mari. Valoarea totala alocata Romaniei prin POIM 2014-2020 pentru sectorul de apa si canalizare este de 13,85 miliarde euro, din care 5,8 miliarde euro se vor cheltui pentru alimentarea cu apa potabila si diferenta, de 8,03 miliarde euro, pentru proiectele de canalizare. 
O analiza completa a pietei locale de tubulatura si sisteme pentru retelele de alimentare cu apa si canalizare poate fi lecturata in editia Martie-Aprilie 2016 a revistei Agenda Constructiilor, disponibila deja pe piata. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
strabag nivel 1
EDIT-Structural
konsent
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
BogArt
MAKITA
viarom
ness project
concelex
SIGM
noark
SSAB
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
Arduro
CDS
rigips
leviatan
siniat
theda mar

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander