Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - DANFOSS isi consolideaza pozitia pe pietele predilecte, prin achizitii
DANFOSS isi consolideaza pozitia pe pietele predilecte, prin achizitii
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 14 Iul 2016 09:03
Danfoss, grup danez cu pozitie dominanta la nivel global in sectoarele de infrastructura, alimentatie, energie si clima, are in derulare un program prin care vizeaza consolidarea pozitiei de lider in sectoarele predilecte, prin achizitii. Dupa ce in urma cu aproape o saptamana (8 iulie 2016) Danfoss a preluat integral compania daneza Sondex Holding - lider global in domeniul tehnologiilor pentru transferul caldurii, recent, grupul danez si-a anuntat intentia de a integra in structurile sale compania nord-americana White Drive Products, important producator de motoare hidraulice cu sediul in Hopkinsville (Kentucky, SUA). Cele doua achizitii confirma strategia Danfoss de a ocupa pozitii dominante pe segmentul cladirilor si de a-si accelera cresterea profitabila. "Sondex este o companie cu performante deosebite in domeniul transferului de caldura, ce se potriveste perfect ambitiilor noastre de consolidare a pozitiei globale pe aceasta piata. Prin integrarea acestei companii, avem posibilitatea de a oferi produse si servicii inovatoare si competitive", a declarat Niels Christiansen, presedinte si CEO al Danfoss.
Sondex are sediul in localitatea daneza Kolding si detine aproximativ 1.200 de angajati in intreaga lume. Procesul de integrare in divizia Danfoss Heating va fi demarat imediat ce tranzactia va primi avizele favorabile ale autoritatilor de concurenta din toate tarile unde va provoca schimbari.
Referitor la intentia de preluare a companiei nord-americane White Drive Products, presedintele Danfoss a declarat: "Aceasta achizitie confirma strategia noastra de a ne concentra pe portofoliul de baza. White Drive Products este o firma recunoscuta pentru excelenta in productia de sisteme hidraulice, ideale pentru segmentul nostru de profil. Datorita achizitiei, ne vom extinde, in special, in America de Nord si in China". White Drive Products, companie cu peste 700 de angajati si vanzari de 100 milioane USD in 2015, va fi integrata in cadrul diviziei Danfoss Power Solutions. Grupul nord-american detine unitati de productie in SUA si China si centre de distributie in cele doua state, dar si in cateva tari din Europa. Achizitia va fi validata dupa obtinerea avizelor favorabile ale autoritatilor de concurenta, respectiv in trimestrul al treilea al acestui an. Companiile nu au facut publice valorile de piata ale celor doua tranzactii.
***
Grupul Danfoss a incheiat anul 2015 cu afaceri totale de peste 5 miliarde euro, avand 23.300 de angajati, 61 de fabrici in 20 de tari si produse comercializate in peste 100 de tari din intreaga lume. In tara noastra, grupul este activ prin reprezentanta comerciala Danfoss Romania, cu sediul in Popesti-Leordeni. In 2015, societatea a raportat o cifra de afaceri de 29 milioane de lei, in crestere cu 4,7% fata de nivelul de 27,7 milioane de lei realizat in 2014, conform datelor publice.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
leviatan
BogArt
SSAB
Arduro
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
CDS
quadratum
concelex
rigips
siniat
CONCEPT STRUCTURE
ness project
Ubitech
EDIT-Structural
theda mar
noark
SIGM
MAKITA
strabag nivel 1
konsent

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander