Agenda Constructiilor
Miercuri, 22 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - HOVAL: Cererea se indreapta catre solutii caracterizate prin eficienta maxima
HOVAL: Cererea se indreapta catre solutii caracterizate prin eficienta maxima
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Ovidiu Stefanescu 28 Mar 2024 06:25
Compania Hoval are o experienta de peste 70 ani in domeniul sistemelor de incalzire, dezvoltand si furnizand solutii premium pe segmentul echipamentelor HVAC. Produsele promovate se regasesc in structura unora dintre cele mai importante cladiri din lume, precum: Windsor Palace, orasul Vatican si Burj Khalifa. In Romania, sistemele Hoval asigura agent termic si aer proaspat pentru cladiri industriale, comerciale si publice, precum: Coca Cola Ploiesti, Continental Brasov, Universitatea Bucuresti, Liberty Technology Park Cluj si multe altele. Avand ca motto "Responsabilitate pentru energie si mediu", firma reuseste sa se adapteze noului context economic si tehnologic, axat pe eficienta energetica, ecologie si eliminarea efectelor negative ale incalzirii climatice. In continuare, Valeriu Timofan, managerul general al reprezentantei din Romania, ofera informatii interesante legate de piata HVAC si perspectivele de dezvoltare a acesteia pe termen mediu si lung. 
 
- Cum a evoluat sectorul instalatiilor de incalzire, climatizare, ventilare in ultima perioada si ce previziuni aveti pentru 2024-2025?
- Piata HVAC a cunoscut diversificare de substanta, impulsionata de nevoia pentru solutii sustenabile si eficiente energetic. Tendintele indica o orientare catre integrarea tehnologiilor inovatoare, cu un accent deosebit pe pompele de caldura si sistemele hibride care optimizeaza consumul de energie. Anticipam ca aceasta directie se va mentine si in urmatorii ani, in contextul cresterii costurilor energetice si al reglementarilor stricte privind emisiile.
In acest context, in anul precedent, compania a reusit consolidarea cifrei de afaceri, datorita adoptarii unei strategii axate pe inovatie si sustenabilitate. Este de asteptat ca aceasta tendinta sa continue in 2024, avand in vedere cererea in crestere pentru solutii eficiente energetic si responsabile din punct de vedere ecologic.
 
- Ce directie de dezvoltare identificati, in contextul cresterii tarifelor la energie?
- In fata scumpirii energiei, piata se indreapta spre solutii care asigura o eficienta energetica maxima. Pompa de caldura Belaria pro exemplifica raspunsul inovator al Hoval la aceste provocari, combinand performanta cu sustenabilitatea. Echipamentele noastre, integrate in solutii de sistem personalizate, care ofera o eficienta ridicata si sunt adaptate cerintelor de emisii reduse vor deveni din ce in ce mai solicitate, acestea fiind recomandate pentru a raspunde noilor standarde energetice si de mediu.
 
- Cum considerati ca va evolua segmentul HVAC la nivel national in perioada urmatoare?
- Factorii-cheie ai dezvoltarii pietei locale HVAC includ cresterea cererii pentru sisteme de incalzire mai eficiente energetic. In acest cadru, solutiile sustenabile, precum pompele de caldura ce folosesc agenti frigorifici ecologici si au o eficienta energetica ridicata, devin tot mai atractive. Acestea reprezinta o solutie viabila pentru imbunatatirea eficientei energetice, in special in proiectele de renovare unde performanta si adaptabilitatea sunt esentiale.
 
 
- Nominalizati cele mai mari proiecte la care participati in prezent.
- Hoval Romania este implicata intr-o serie de proiecte majore, de la sectorul rezidential la cel comercial si industrial. Acestea pun in evidenta angajamentul nostru pentru solutii inovatoare si sustenabile, demonstrand capacitatea de a raspunde nevoilor diverse ale clientilor. Dintre acestea, am dori sa mentionam cladirea Globalworth Square, care a obtinut certificarea BREEAM Outstanding, cu un scor de 99%, clasandu-se, din acest punct de vedere, pe locul 3 la nivel mondial si pe locul 1 la nivel national. Putem sa amintim si de ansamblul rezidential Nordis, care este continuarea unor proiecte incepute acum mai multi ani. Pot, de asemenea, fi mentionate proiectele din domeniul industriei auto si al altor tipuri de unitati de productie, unde am implementat cu succes sisteme de ventilatie cu pompe de caldura.
 
- Care sunt principalele marci in portofoliu si ce produse de top ati comercializat in 2023?
- Portofoliul nostru include o gama larga de produse recunoscute pentru calitatea si inovatia lor. In 2023, am observat o cerere crescuta pentru solutii care asigura eficienta energetica si performanta, printre care se numara si sistemul de ventilatie rezidentiala cu recuperare de caldura HomeVent, alaturi de pompa de caldura Belaria, datorita eficientei sale ridicate si operarii silentioase. Ne mandrim, de asemenea, cu o oferta diversificata si inovatoare atat pentru echipamentele de incalzire, cat si pentru cele de ventilatie, care raspund nevoilor variate ale clientilor nostri. Printre solutiile de sistem care s-au bucurat de un interes deosebit in 2023, dar si in primele luni ale anului acesta, se afla si sistemul de climatizare cu sursa centralizata de energie - cu precadere pentru aplicatiile rezidentiale si comerciale si solutia de sistem descentralizata - pentru aplicatii industriale si logistice, ambele exemplificand angajamentul Hoval pentru eficienta, flexibilitate si sustenabilitate. Solutia de sistem cu sursa centralizata de energie este cea deja consacrata, cu cazane in condensatie pe gaz UltraGas® 2 si in care, ca titlu de noutate, am perfectionat sistemul introducand si pompele de caldura Belaria® fit pentru a obtine un sistem hibrid, care sa raspunda, in mod relevant, criteriilor NZEB.
Sistemul hibrid propus este potentat de facilitatile oferite de automatizarile inteligente TopTronic®E, ce ofera posibilitati multiple pentru orice tip de proiect, indiferent de complexitatea acestuia. Principalele avantaje includ flexibilitatea in alegerea sursei de energie si usurinta de inlocuire sau extindere in viitor, precum si modul de functionare diversificat: incalzire, racire (cu pompa de caldura in sistem) si recirculare. Solutia de sistem descentralizata consta in unitati de acoperis complet autonome RoofVent® si TopVent®, fiecare conectate la o pompa de caldura de inalta eficienta, montata in apropierea acoperisului sau pe acesta, eliberand astfel spatiul de sub acoperis de conducte orizontale. Aceasta solutie permite o instalare facila si rapida a sistemului HVAC, oferind avantajul functionarii independente, dar intr-un sistem de control comun, economie de spatiu. Modurile de functionare includ incalzire, racire, ventilatie, recirculare si atunci cand este necesar si posibil, free cooling. Toate aceste solutii reflecta dedicarea Hoval pentru inovatie si pentru oferirea de solutii personalizate care sa indeplineasca cerintele specifice ale fiecarui proiect. Atat solutia centralizata, cat si cea descentralizata, demonstreaza capacitatea Hoval de a integra tehnologia avansata in sisteme eficiente si sustenabile, optimizand consumul de energie si confortul utilizatorilor.
 
 
- Mentionati principalele obiective pe care le aveti pentru acest an.
- Obiectivele companiei pentru acest an includ extinderea portofoliului de produse cu solutii inovatoare, precum si investitii in dezvoltarea tehnologica si in eficienta operationala. Un punct central al strategiei noastre este consolidarea pozitiei pe piata prin oferirea de solutii integrate. In acest sens, ca un exemplu considerat de noi ca fiind reprezentativ, este promovarea mai intensa a echipamentelor de tip CabinSlim®, care presupun o formula containerizata pentru cazane si echipamentele auxiliare de baza, oferind o solutie fara compromis pentru aplicatiile unde spatiile pentru centralele termice sunt limitate. Ne propunem sa ne extindem prezenta in domeniul pompelor de caldura, mai ales avand in vedere ca, la acest moment, grupul Hoval dezvolta o noua unitate de productie care, in scurt timp, urmeaza sa devina functionala. De asemenea, vom continua sa punem accent pe informarea partenerilor si utilizatorilor finali despre avantajele solutiilor de sisteme integrate, precum cele ce includ pompe de caldura avansate si cazane in condensatie, pentru a oferi o eficienta energetica maxima si un confort superior, cu impact minim asupra mediului. In contextul actual, este esential sa promovam tehnologii care contribuie la reducerea emisiilor de carbon si la realizarea obiectivelor care sa impacteze, in mod determinant, reducerea impactului termic asupra mediului, aliniindu-ne cerintelor la nivel mondial. Prin urmare, anul acesta se anunta a fi unul de crestere si inovatie pentru Hoval, in care ne angajam sa oferim solutii de inalta calitate, eficiente si sustenabile, care sa raspunda nevoilor si asteptarilor clientilor, contribuind, in acelasi timp, la un viitor mai verde si mai curat.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
konsent
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
noark
concelex
quadratum
CDS
viarom
leviatan
rigips
MAKITA
ness project
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
siniat

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
top 500
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander