Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - LINDAB: Crestere de 20% a vanzarilor pe segmentul de ventilatii
LINDAB: Crestere de 20% a vanzarilor pe segmentul de ventilatii
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 06 Mar 2017 10:00
Vanzarile realizate de Lindab Romania in domeniul sistemelor de ventilatii au crescut cu 20% anul trecut, fata de nivelul din 2015, in contextul in care piata locala de sisteme HVAC se inscrie pe un trend crescator. Pentru 2017, conducerea companiei are in vedere o dezvoltare cel putin similara a afacerilor pe acest segment. Tot in acest an, Lindab Romania va investi in liniile de productie, pentru a reduce semnificativ termenele de livrare catre clientii finali.
"Desi nu exista studii oficiale care sa indice evolutii ale pietei de sisteme HVAC, consideram ca Romania a depasit, in 2016, trendul mondial ascendent de 6%, estimat anual pana in 2018. Evolutia din domeniu este sustinuta, de asemenea, de noile norme europene intrate in vigoare", a declarat Radu Gliga, Director Vanzari Lindab Romania.
In acest context, piata de tubulatura pentru ventilatii a fost afectata negativ de numarul redus de proiecte industriale, insa aceasta diminuare a fost compensata de dezvoltarea segmentului de cladiri de birouri.
"In general, mizam pe cresterea investitiilor in spitale si cladiri de birouri. In particular, solutiile de desfumare Lindab au fost si vor fi direct influentate de termenul impus pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu (Legea nr. 307/2006). Ca urmare a incendiilor intens mediatizate din ultimii doi ani, am identificat o usoara disciplinare a investitorilor si beneficiarilor de cladiri cu risc crescut de pericole cauzate de incendii. Astfel, am remarcat o crestere a cererilor de solutii de desfumare (Lindab Fire & Smoke), fara relevanta extraordinara in cifra de afaceri. O componenta importanta in procesul de vanzare o reprezinta instruirea clientilor cu privire la solutia de desfumare Lindab. La modul general, am inregistrat semnale pozitive din vanzarea de sisteme complete, realizata ca urmare a diversificarii portofoliului de produse Lindab, simplificand astfel decizia de achizitie a acestora de la un singur furnizor. Segmentul rezidential vine din urma - am remarcat cresterea numarului de cereri pentru ventilatia rezidentiala, lucru ce ne indreptateste sa credem ca beneficiarii incep sa puna accent pe calitatea aerului respirat, acordand, in acelasi timp, atentie reducerii consumului de energie in propria casa", a explicat Radu Gliga.
In 2016, Lindab Romania a furnizat sisteme de ventilatii pentru unitatile de productie Delonghi - Cluj, Emerson - Oradea si Michelin - Zalau.
***
Prezenta in Romania din 1994, compania Lindab dezvolta produse si solutii complete pentru constructii, avand sediul in Stefanestii de Jos (judetul Ilfov) si un punct de lucru in Cluj-Napoca. In prezent, societatea lucreaza cu 95 de angajati si a incheiat anul 2015 cu o cifra de afaceri de peste 16 milioane de euro. Compania este parte a concernului international Lindab Group, cu activitati in 31 de tari si peste 4.300 de angajati.
 
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
Arduro
noark
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
BogArt
MAKITA
CDS
rigips
SIGM
leviatan
ness project
strabag nivel 1
SSAB
CONCEPT STRUCTURE
concelex
siniat
Ubitech
EDIT-Structural
Acvatot 2019
viarom
konsent

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander