Agenda Constructiilor
Vineri, 31 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - RADOX: Piata sistemelor HVAC va creste puternic in 2016 si 2017
RADOX: Piata sistemelor HVAC va creste puternic in 2016 si 2017
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 24 Feb 2015 13:43
Radox Romania, furnizorul centralelor de tratare Euroclima si al altor sisteme HVAC si radiatoare, a raportat o crestere de 18% a vanzarilor realizate la nivel national in 2014, pana la circa 3,5 milioane de euro. "In ansamblu, am resimtit la nivelul pietei ca exista, in continuare, o presiune foarte mare pe pret. Anul trecut, chiar si Köber, Viessmann si furnizorul nostru traditional - Fondital au diminuat preturile pentru produsele cu cel mai mare volum. Din acest motiv, nu cred ca piata de profil a crescut in 2014", a declarat Cristiana Rosu, director general al Radox. Potrivit managerului, sectorul centralelor termice in condensatie se va dezvolta mai mult in acest an, ca urmare a intrarii in vigoare a noii legislatii europene din domeniu, prin care se va interzice productia si comercializarea centralelor murale traditionale. "Pentru clientul final este un castig foarte mare, care se va reflecta in facturile lunare, mai ales pe timpul iernii. Totusi, ceea ce nu se cunoaste foarte bine este faptul ca montarea unei centrale in condensatie necesita o anumita restructurare a caloriferelor, pentru ca sistemul sa fie eficient. Pot exista situatii in care trebuie regandit tot circuitul din cladire odata cu noua centrala", a explicat Cristiana Rosu.
Revigorarea pietei rezidentiale va reprezenta un motor important de crestere a pietei HVAC. "In Bucuresti exista, in special in zona de nord, o dinamica extraordinara a constructiilor, mai ales pe segmentul cladirilor de birouri si rezidential. Este posibil ca perioada urmatoare sa marcheze o crestere. Exista tot mai mult interes din partea dezvoltatorilor sa construiasca in Romania si cei mai multi spun ca finalizeaza proiectele in 2016 - 2017. Putem deduce de aici ca adevarata crestere din domeniul HVAC va avea loc in urmatorii doi ani, avand in vedere ca sistemele noastre sunt instalate dupa finalizarea lucrarilor de structura", a mai spus managerul Radox.
In ansamblu, piata romaneasca de echipamente din domeniul termotehnic a inregistrat, la finele lui 2014, cel de-al treilea an consecutiv de stabilizare. Din punct de vedere valoric, stabilizarea raportata inclusiv la nivelul preturilor (cu usoare scaderi in cazul anumitor marci mai putin performante) situeaza piata la nivelul anual consemnat in 2012 si 2013. Trebuie mentionat insa faptul ca este foarte dificil de evaluat valoarea exacta a pietei, avand in vedere complexitatea segmentului si numarul relativ mare de importatori si distribuitori ale caror rulaje includ, de cele mai multe ori, variate tipuri de echipamente.
Radox Romania deruleaza activitati de distributie a echipamentelor HVAC marcile Giacomini, Clint, Tecnoclima, Fondital, Euroclima, Dynair, Viessmann, Madel, Ecoflam, Zilmet, Sabiana, Cordivari etc., asigurand si serviciile specifice acestui tip de activitate. In ultimii cinci ani, societatea a devenit producator si exportator de convectori de pardoseala.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulhiltiALLBIMman and machineTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BALTIC
MAKITA
FRONTALE
leviatan
BMI_Icopal
CDS
leviatan
rigips
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
Ubitech
CELCO 2020
CONCEPT STRUCTURE
viarom
theda mar

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023