Agenda Constructiilor
Sambata, 27 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - TECHEM: Noua legislatie europeana va influenta pozitiv piata de contorizare
TECHEM: Noua legislatie europeana va influenta pozitiv piata de contorizare
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 13 Mar 2014 08:05
Techem Romania, filiala locala a grupului german Techem GmbH, cu o experienta de peste 60 de ani in domeniul productiei si montarii echipamentelor de contorizare si repartizare a apei, a inregistrat o cifra de afaceri de 9 milioane de lei in 2013. Vanzarile companiei s-au mentinut, astfel, la nivelul anului anterior, pentru 2014 conducerea firmei propunandu-si o crestere atat a cifrei de afaceri, cat si a profitului. "Exercitiul financiar in curs reprezinta o perioada in care incercam sa ne dezvoltam. Deja ne-am pozitionat pe piata drept un furnizor complex de echipamente si servicii de calitate, chiar daca nu la preturile cele mai reduse. In intervalul 2014-2020, Techem Energy Services va constitui prima optiune in Romania in domeniul contorizarii si managementului inteligent al utilitatilor. Strategia se bazeaza atat pe fidelizarea clientilor existenti si atragerea unora noi, cat si pe traditia Techem", a declarat Ciprian Marin, directorul de vanzari si marketing al companiei. Toate produsele comercializate de firma pe piata interna sunt importate din Germania, in topul livrarilor aflandu-se repartitoarele de costuri pentru caldura, contoarele de apa si cele de energie termica, toate fiind dotate cu sisteme de transmisie la distanta prin unde radio si detectare a incercarilor de influentare.
 
Perspective de dezvoltare pe piata de metering, datorita inlocuirilor
Piata autohtona de echipamente pentru contorizare si subcontorizare este in continua schimbare, devenind tot mai exigenta datorita cerintelor variate si progreselor tehnice pe care le consemneaza acest domeniu, potrivit opiniei managerului Techem. "Cand s-a inceput activitatea de contorizare, cele mai importante aspecte erau cele legate de masurare si acuratete. Exigentele clientilor au crescut si deja sunt solicitate in mod standard optiuni de receptie a indexului de la distanta prin unde radio, sisteme de prevenire a influentarii intentionate a masurarii si servicii de repartizare a costurilor", a explicat Ciprian Marin. Evolutia pietei constructiilor are un rol foarte important in dezvoltarea sectorului de metering si contractia suferita de acesta in ultimii ani a afectat si vanzarile de echipamente de masurare. Totusi, segmentul de submetering, care se adreseaza si cladirilor existente se inscrie chiar pe un trend de crestere. Perspective de dezvoltare exista in domeniu, insa numai in contextul in care sistemele de masurare si submasurare trebuie inlocuite frecvent, avand o durata de utilizare limitata. De exemplu, contoarele de apa pot fi folosite maximum 8-9 ani cu o verificare metrologica la jumatatea perioadei, iar repartitoarele de costuri pentru caldura, circa 10 ani. Piata de contorizare si subcontorizare din intreaga Uniune Europeana va fi influentata, in perioada urmatoare, de aplicarea Directivei Europene nr. 27 din 2012 privind eficienta energetica in cladiri. Noul normativ impune tuturor statelor membre implementarea in legislatia nationala a unui set de prevederi referitoare la termenul limita la care toti consumatorii trebuie sa fie contorizati in mod individual cu contoare sau cu repartitoare de costuri, in functie de instalatiile cladirilor si cu privire la caracteristicile echipamentelor si output-urile la care trebuie sa aiba acces consumatorii. Directiva ce a intrat in vigoare incepand din acest an impune reglementarea legislatiei interne in maximum doi ani.
 
Competitia neloiala si pretul cel mai mic, principalele probleme ale bransei
Dependenta pietei fata de ideea "pretului cel mai mic", concurenta neloiala practicata de furnizorii ce livreaza echipamente de calitate indoielnica si lipsa unei planificari a bugetelor clientilor, in contextul in care populatiei din Romania ii lipseste educatia in sensul gestionarii responsabile a resurselor si importantei masurarii consumului, reprezinta principalele probleme caracteristice pietei echipamentelor de masurare. "Totusi, concurenta din domeniu a ajutat piata sa evolueze din punct de vedere al tehnologiei de ultima generatie. Majoritatea furnizorilor activi in Romania au incercat sa importe tehnologie similara celei utilizate de Techem sau chiar au copiat caracteristicile echipamentelor noastre. Astfel, pe piata sunt disponibile atat produse de buna calitate, mai scumpe, cat si cu performante reduse (cele mai ieftine), care aparent indeplinesc aceleasi exigente. Astfel, intr-o piata in care principiul «pretului cel mai mic» dicteaza, uneori calitatea indoielnica are castig de cauza. In aceste conditii, clientii, chiar daca au definit clar cerintele produselor de care au nevoie, uneori afla dupa achizitie ca au aproape aceleasi probleme pe care le aveau si inainte sa le cumpere. Aceasta este o faza prin care piata trece in acest moment si este dificil de estimat cand se va finaliza. Avem, insa, semnale ca o mare parte din beneficiari sunt mult mai atenti la achizitia de echipamente in ultima perioada", a mai spus Ciprian Marin. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
quadratum
leviatan
Ubitech
Acvatot 2019
rigips
strabag nivel 1
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
noark
EDIT-Structural
ness project
concelex
ERBASU CONSTRUCT
siniat
CDS
MAKITA

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander