Agenda Constructiilor
Joi, 23 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - VAILLANT: Crestere a ponderii inlocuirilor pe piata de centrale termice
VAILLANT: Crestere a ponderii inlocuirilor pe piata de centrale termice
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 06 Nov 2014 08:00
Vanzarile realizate de furnizorul de sisteme pentru incalzire Vaillant Group Romania in primele noua luni ale anului in curs au crescut cu 5% fata de aceeasi perioada din 2013, dinamica estimata sa se mentina pana la finele lui 2014 si in 2015. Potrivit portalului Ministerului Finantelor Publice, subsidiara locala a grupului german Vaillant a realizat, anul trecut, o cifra de afaceri de 69 milioane de lei (circa 15 milioane de euro). Vaillant Group Romania a fost infiintata in 2004 si are, in prezent, 47 de angajati (care lucreaza in biroul companiei de la Bucuresti) si o retea de 100 de parteneri directi. Grupul german din care face parte are sediul central in Remscheid, 12.000 de salariati si o cifra de afaceri de 2,4 miliarde euro in 2013.
Interviu cu Paul Vintila (34 de ani), Marketing & Sales Manager in cadrul Vaillant Group Romania.
 
- Cum credeti ca va evolua piata centralelor termice in perioada urmatoare?
- Piata centralelor termice a inregistrat, in primele noua luni ale acestui an, o evolutie similara celei din 2013. Structura cererii din domeniu se modifica in prezent, in sensul cresterii ponderii segmentului de inlocuiri si utilizare la proiectele noi. Piata este evaluata, cantitativ, la circa 140.000 de unitati vandute anual. Momentul 2015 va marca accentuarea tranzitiei catre segmentul echipamentelor de incalzire catre cele ce utilizeaza tehnologia in condensatie, in virtutea implementarii normelor europene ce pun accent pe sporirea eficientei sistemelor de incalzire
 
- Care sunt principalele obiective stabilite la nivel national?
- Ne propunem sa ne consolidam pozitia pe piata de profil in perioada urmatoare, acordand atentie tuturor segmentelor de piata (atat premium si mediu, cat si economic), prin abordarea dedicata a celor trei marci reprezentate in Romania: Vaillant, Saunier Duval si Protherm. Totodata, ne pregatim intreaga «arhitectura comerciala» - canale de distributie, game de produse, servicii pre- si post- vanzare - pentru indeplinirea tuturor cerintelor si prevederilor noilor normative europene ERP - (Energy Related Products), ce vor fi aplicate incepand din al doilea semestru al lui 2015. Anul trecut, marca Vaillant a obtinut statutul de Superbrand, acordat in urma evaluarilor realizate la nivelul consumatorilor de catre Superbrands Romania, pe baza unor criterii precum reputatie, calitate si diferentiere pe piata.
 
- Cand credeti ca se va relua trendul ascendent pe piata de profil?
- Piata sistemelor de incalzire si climatizare se afla in plin proces de reasezare, initiat de implementarea prevederilor normativelor europene cu scopul final al cresterii eficientei exploatarii echipamentelor, al reducerii emisiilor de CO2 si al sporirii cantitatii de energie provenite din surse regenerabile. Abilitatea membrilor ciclului comercial (producatori - revanzatori - clienti) de aliniere la noile cerinte si aplicarea eficienta a acestora sunt determinante in accelerarea procesului de tranzitie si pentru reluarea evolutiei naturale a pietei.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMhiltiABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
ness project
ERBASU CONSTRUCT
CDS
concelex
MAKITA
theda mar
leviatan
EDIT-Structural
rigips
noark
Ubitech
viarom
strabag nivel 1
konsent
Acvatot 2019
siniat

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander