Agenda Constructiilor
Luni, 02 Octombrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - VTS Romania a inregistrat o crestere de 89% a cifrei de afaceri, anul trecut
VTS Romania a inregistrat o crestere de 89% a cifrei de afaceri, anul trecut
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 27 Apr 2023 06:20
VTS Romania, reprezentanta grupului VTS cu sediul central in Luxemburg si lider global in productia de unitati de tratare a aerului, a incheiat anul 2022 cu o cifra de afaceri de 23,8 milioane de lei, in crestere cu 89% fata de nivelul de 12,6 milioane de lei realizat in 2021. Pentru 2023, Cosmin Radulescu, Managing Director al companiei, estimeaza o cifra de afaceri usor sub sau similara celei de anul trecut, avand in vedere ca in 2022 evolutia a fost semnificativa. VTS Romania comercializeaza produsele fabricate de VTS Polonia, dar completeaza gama de sisteme HVAC prin intermediul unui parteneriat de succes cu producatorul Clivet, din Italia.
"In 2022, am avut rezultate foarte bune pentru produsele care ne-au consacrat pe piata - centrale de tratare a aerului, perdele de aer cald si aeroterme, dar si pentru echipamentele nou-incluse in portofoliu, precum chillere, pompe de caldura, rooftopuri, VRF-uri, care au inregistrat cresteri semnificative. Sunt mandru de implicarea intregii noastre echipe, datorita careia reusim sa fim prezenti in unele dintre cele mai importante proiecte din tara. In acest moment, suntem in discutii avansate pentru diferite proiecte la aeroporturi, spitale, obiective militare, scoli, gradinite, crese, hale, centre de productie etc. In continuare, ne dorim o crestere a activitatii prin dezvoltarea relatiilor cu partenerii nostri. Dorim sa asiguram produse de calitate, timpi foarte buni de livrare si preturi avantajoase", a declarat Cosmin Radulescu.
 
 
Piata de instalatii de incalzire, climatizare, ventilare si alte echipamente specifice a inregistrat in 2022 o crestere semnificativa fata de anii anteriori. Pentru perioada urmatoare, managerul VTS Romania estimeaza ca piata se va mentine la un nivel ridicat, cu evolutii anuale cel putin pana in anul 2025.
"In contextul scumpirii energiei electrice si a gazului, ne punem problema care ar fi directia de dezvoltare a pietei de HVAC in viitorul apropiat. Energia electrica este mai scumpa decat oricand, dar exista alternative de productie cum ar fi panourile fotovoltaice. Consideram ca exista avantaje si dezavantaje atat pentru folosirea energiei electrice, cat si a gazului, dar posibilitatea de producere proprie a energiei electrice pare sa fie luata in calcul de un numar de consumatori din ce in ce mai mare. Acest lucru creeaza tendinta de directionare a pietei de HVAC catre folosirea pompelor de caldura. Aceasta tendinta este sustinuta si de Guvern, prin majorarea plafonului programului «Casa verde fotovoltaice» sau prin lansarea altor programe similare, care pot motiva cat mai multi consumatori sa isi produca energia electrica", a mai spus Cosmin Radulescu.
***
Grupul VTS are o experienta de 34 de ani in industria HVAC si in prezent are reprezentante comerciale in 20 de tari si livrari in 65 de state ale lumii, avand peste 500 de angajati. In Romania, compania este prezenta din 2007 si comercializeaza unitati de tratare a aerului si climatizare Ventus VVS si Ventus Compact, perdele de aer Wing si aeroterme Volcano.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMALLBIMman and machineVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
BALTIC
CDS
Acvatot 2019
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
leviatan
noark
grundfos
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
viarom
rigips
Ubitech
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
BA 2023
econet
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica