Agenda Constructiilor
Duminica, 21 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - Achizitie Retele Electrice de 300.000 de contoare inteligente, pentru 24 milioane euro
Achizitie Retele Electrice de 300.000 de contoare inteligente, pentru 24 milioane euro
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de AG&F 20 Feb 2024 13:02
Companiile Retele Electrice Muntenia, Retele Electrice Banat si Retele Electrice Dobrogea (parte a grupului PPC in Romania, denumite anterior E-Distributie Muntenia, Banat, respectiv Dobrogea) au lansat, prin intermediul sistemului informatic de achizitii publice o procedura de achizitie de contoare inteligente.
- Procedura vizeaza un numar de pana la 300.000 de contoare inteligente, atat de tip monofazat, cat si trifazat direct; 
- Companiile Retele Electrice sunt deja lideri in domeniul contorizarii inteligente in Romania.
Contractele vor fi de tip acord cadru, cu o durata de 12 de luni si o valoare maxima estimata cumulata de 24,25 milioane de euro.
Cei trei operatori de distributie intentioneaza sa achizitioneze pana la circa 300.000 de contoare inteligente, volumul minim fiind de circa 120.000.
La finalul anului 2023, cele trei companii Retele Electice erau liderii segmentului de distributie de energie electrica din Romania in privinta contorizarii inteligente, cu peste 1,5 milioane de contoare smart instalate pentru clienti rezidentiali si companii: aproximativ 713.000 la Retele Electrice Muntenia (care deserveste Bucurestiul si judetele Ilfov si Giurgiu), mai mult de 436.000 la Retele Electrice Banat (judetele Arad, Caras Severin, Hunedoara si Timis), respectiv peste 376.000 la Retele Electrice Dobrogea (judetele Calarasi, Constanta, Ialomita si Tulcea).
"Rezilienta retelelor si digitalizarea infrastructurii energetice sunt prioritatile noastre, iar contoarele inteligente sunt elemente importante din circuitul energetic care ne ajuta sa oferim clientilor instrumentele necesare pe drumul tranzitiei energetice. Retelele reziliente ale viitorului, care vor functiona digitalizat pentru a integra atat surse de productie localizata, cum sunt prosumatorii, dar si noi tipuri de consum electrificat, cum sunt vehiculele electrice, au la baza contoarele inteligente, care, pe langa functiile de baza, de transmitere a indexului de consum sau reconectare de la distanta, ofera posibilitatea vizualizarii fluxurilor de energie din retea si gestionarea acestora in functie de nevoile clientilor pentru perioada de citire”, a declarat Mihai Peste, director general al companiilor Retele Electrice.
Incepand din 2015, companiile Retele Electrice instaleaza contoare inteligente pentru clientii din regiunile Banat, Dobrogea si Muntenia, in conformitate cu calendarul de implementare stabilit de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei. Pentru anul in curs, companiile Retele Electrice au ca obiectiv sa instaleze peste 171.000 de contoare inteligente. Mai multe detalii despre calendarul instalarilor pentru fiecare dintre judetele Arad, Caras Severin, Hunedoara, Timisoara, Calarasi, Constanta, Ialomita, Tulcea, Ilfov, Giurgiu si Bucuresti pot fi accesate aici.
Mai multe detalii despre contoarele inteligente sunt disponibile la adresa https://www.e-distributie.com/ro/contorul-inteligent.html.
Echipamentele pentru care se asteapta oferte in cadrul licitatiei deschise sunt contoare electronice inteligente de tip monofazat, respectiv trifazat direct, precum si concentratoare de date complet echipate (includ router/modem pentru transmiterea datelor la distanta). Toate acestea trebuie sa utilizeze protocolul de comunicatie Meters & More care suporta transferul bidirectional de date in sistemele de contorizare, necesar, de exemplu, in cazul prosumatorilor.
Companiile Retele Electrice opereaza retele cu o lungime totala de peste 133.000 de kilometri in trei zone importante ale tarii: Muntenia Sud (inclusiv Bucuresti), Banat si Dobrogea, acoperind o treime din piata locala de distributie, si dezvolta un program de investitii pentru imbunatatirea calitatii serviciilor, siguranta si performanta retelelor si implementarea locala a standardelor de mediu ale grupului PPC. Retelele electrice operate de catre cele trei companii Retele Electrice numara 287 de statii de transformare si peste 24.000 de posturi de transformare.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
quadratum
leviatan
noark
ness project
theda mar
MAKITA
viarom
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
Ubitech
siniat
CONCEPT STRUCTURE
CDS
concelex
EDIT-Structural
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
top 500
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander