Agenda Constructiilor
Marti, 30 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - ECITIM are in plan sa dezvolte 8 parcuri fotovoltaice noi, in 2024
ECITIM are in plan sa dezvolte 8 parcuri fotovoltaice noi, in 2024
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de AG&F 24 Oct 2023 11:21
ECITIM, start-up romanesc in domeniul energiei si prima companie din Romania care a permis romanilor de rand sa investeasca in energie solara, a finalizat 13 parcuri fotovoltaice in decursul ultimului an. Acestea sunt complet functionale si conectate la reteaua nationala de electricitate. 
Puterea instalata combinata a parcurilor fotovoltaice depaseste 6 MW si plaseaza proiectul ECITIM in topul celor mai mari investitii colective in domeniul energiei din Romania. Cele 13 parcuri fotovoltaice au fost dezvoltate de ECITIM in urma unei investitii de peste 6 milioane de euro, in colaborare si cu aportul a peste 500 de parteneri si investitori. 
Parcurile fotovoltaice inglobeaza cele mai noi tehnologii in domeniu si sunt amplasate in zone special alese pentru a asigura un randament ridicat in productia de energie.
Infiintata in aprilie 2022, ECITIM devine, astfel, una dintre cele mai dinamice companii din industria locala de energie, strategia de dezvoltare vizand pastrarea ritmului accelerat de realizare si conectare de noi parcuri fotovoltaice. 
Pana la finalul anului, ECITIM estimeaza finalizarea unui nou parc fotovoltaic. Urmatoarea lansare programata este Corlatel Solar Lake, la inceputul lunii noiembrie, cu o putere instalata de 400 de KW, acesta fiind si ultimul care se vinde in stadiu de proiect, celelalte parcuri fotovoltaice urmand a fi vandute dupa finalizare si conectare la retea.
"Investitiile finalizate si obiectivele ECITIM pentru dezvoltare subliniaza angajamentul nostru de a contribui la diversificarea mixului energetic al Romaniei si de a facilita investitiile in energie romanilor de rand. Cu 13 parcuri solare deja conectate la retea si alte proiecte in derulare, ne aliniem la obiectivele nationale de tranzitie energetica, oferind totodata oportunitati tangibile de investitii publicului larg intr-un sector cu un impact pozitiv asupra comunitatilor si mediului”, spune Stelian Muscalu, director de dezvoltare la ECITIM. 
Pentru 2024, planurile ECITIM vizeaza obtinerea statutului de producator, demersurile pentru obtinerea licentei fiind deja demarate. De asemenea, strategia de dezvoltare a companiei ia in calcul adaugarea a inca 8 parcuri fotovoltaice la portofoliu, lucru care ii permite extinderea capacitatii de productie si a ofertei, concomitent cu consolidarea pozitiei in piata.
 
 
Platforma EnergiePentruToti.ro democratizeaza accesul la investitii in energie
ECITIM militeaza pentru democratizarea accesului la investitiile in energie si ofera, prin platforma EnergiePentruToti.ro, oportunitati pentru investitorii interesati de sectorul energiei regenerabile. 
Platforma EnergiePentruToti.ro faciliteaza colaborarea intre entitati diferite pentru construirea parcurilor fotovoltaice, permitand persoanelor fizice si juridice deopotriva sa detina participatii in proiectele ECITIM. 
Compania ECITIM, prin platforma EnergiePentruToti.ro, ofera un management end-to-end pentru investitiile in energie solara, garantand transparenta si flexibilitate prin detalii clare despre contracte. Simplifica achizitia de pachete energetice, asigura plati facile si conformitate legala. Utilizatorii beneficiaza de monitorizare in timp real a productiei, garantii extinse si incasari transparente, cu calcul clar al veniturilor. Optiunile de reziliere sau vanzare, alaturi de interesele aliniate, unde compania prospera doar daca sistemul produce energie, subliniaza angajamentul ECITIM de a maximiza rentabilitatea si a minimiza riscurile pentru investitori.
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
ness project
noark
Ubitech
Acvatot 2019
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
concelex
strabag nivel 1
theda mar
quadratum
EDIT-Structural
viarom
siniat
rigips
CDS
leviatan

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander