Agenda Constructiilor
Joi, 25 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - ELBI a investit 3 milioane euro in noul depozit construit in cadrul P3 Bucharest A1
ELBI a investit 3 milioane euro in noul depozit construit in cadrul P3 Bucharest A1
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Stelian DINCA 24 Mai 2022 11:28
P3 Logistic Parks (“P3”) primeste un nou chirias in comunitatea de business de la km 13 pe A1. ELBI, liderul pietei de echipamente electrice de joasa tensiune din Romania, va ocupa peste 15.000 de metri patrati de spatii de depozitare si de birouri in P3 Bucharest A1. In urma unei investitii de peste 3 milioane de euro in echipamente si sisteme de automatizare, grupul ELBI va inaugura noul depozit in luna noiembrie 2022 si va genera peste 150 de locuri de munca, asigurand livrarea produselor atat pe piata interna cat si pe cea externa.
Sinziana Pardhan, Managing Director P3 in Romania, spune: ”Am inceput discutiile cu ELBI acum 3 ani de zile cand planurile lor de creare a unui centru logistic modern de abia se infiripau. Am avut de la inceput o comunicare buna si constructiva cu echipa ELBI si ne-am bucurat ca am putut gasi solutii in cadrul parcului nostru care sa acopere toate cerintele lor specifice. ELBI va ocupa integral depozitul 3 din P3 Bucharest A1 park si astfel va beneficia exclusiv si de platforma generoasa din jurul depozitului, care va fi utilizata partial pentru nevoile lor de depozitare exterioara. Depozitul 3 se afla la doar 3 minute de mers pe jos de statia CFR calatori si foarte aproape de cantina din cadrul parcului, facilitati care speram sa fie utilizate din plin de cei 150 angajati care vor lucra in depozitul Elbi. Le uram bun venit in comunitatea noastra noilor parteneri si, totodata, ii asiguram ca vor beneficia de expertiza echipei P3 care va oferi, ca si pana acum, suport si consultanta pentru implementarea planului de investitii al ELBI in parcul nostru.”
Odata cu prezenta noului chirias, P3 Bucharest A1 isi extinde portofoliul de furnizori specializati pe zona de distributie de produse si servicii destinate domeniului electric. Cu peste 26 de ani de experienta si vanzari de peste 61 milioane de euro in 2021, ELBI a construit o puternica retea de vanzare avand in portofoliul sau mai mult de 10,000 de clienti din toate segmentele aferente pietei, devenind astfel lider de echipamente electrice de joasa tensiune.
Cristinel Sandu, fondator ELBI, declara: ”Povestea ELBI a inceput in anul 1996, perioada in care ne pozitionam ca distribuitor al produselor electrice, respectiv corpuri de iluminat. Acum, 26 de ani mai tarziu, suntem lideri de piata si ne bucuram de o echipa tanara, puternica si unita, motivata de oportunitatile care apar odata cu dezvoltarea sectorului de constructii din Romania si totodata de parteneriatele solide cu branduri consacrate. In ultimii ani am simtit nevoia de a avea un hub logistic modern si sustenabil, care sa se bucure, in acelasi timp, de o pozitionare strategica. Astfel, avand in vedere potrivirea de peste 90% a modului de abordare a business-ului, precum si sprijinul acordat de intreaga echipa, inca de la momentul initierii discutiilor, am decis ca P3 este partenerul adecvat, de incredere care poate raspunde cerintelor noastre si, totodata, liantul de care avem nevoie in procesul nostru de dezvoltare. In plus, in parcul P3 Bucharest A1 am gasit depozite cu dotari la cele mai inalte standarde internationale pentru care sustenabilitatea este parte integrata a viziunii pe termen lung.”
Dorin Crisoverghi, administrator Elbi, declara: ”Facilitatea acestei locatii concretizeaza exigentele calitative ale modelului nostru de business in conditiile de crestere organica a activitatii grupului ELBI. Planurile si strategiile noastre de expansiune sunt pe deplin compatibile cu aceasta noua platforma logistica, moderna, care, in primul rand, din perspectiva optimizarii, ne permite o planificare integrata a fluxului de procese si operatiuni, atat B2B cat si B2C.”
Incepand cu luna august a acestui an, ELBI va instala in cadrul depozitului din parcul P3 sisteme de depozitare moderne, impreuna cu o zona de platforma metalica tip mezanin dotata cu lift, conveyor si sorter avand ca rezultat timpi redusi pentru alcatuirea si livrarea comenzilor cu o acuratete sporita. De asemenea, reconversia iluminatului conventional cu iluminat cu LED precum si instalarea de panouri fotovoltaice pe intreaga cladire reprezinta doar o parte a planului de investitii.
Tranzactia a fost intermediata de Dunwell Industrial Brokerage, singura agentie imobiliara care se axeaza exclusiv pe zona industriala din Romania, avand ca obiectiv intermedierea eficienta si personalizata a tranzactiilor dintre dezvoltatorii de parcuri logistice si eventualii chiriasi.
Marian Orzu, Managing Partner Dunwell, spune: „Aceasta este una dintre cele mai interesante tranzactii pe care le-am intermediat. Am identificat nevoia celor de la ELBI de spatiu de depozitare si am inceput imediat sa cautam cea mai buna solutie. Discutiile cu ambii parteneri au fost foarte productive, atat ELBI, cat si P3 fiind orientati catre rezultate, dar si proactivi. Suntem foarte incantati ca am putut face parte din acest proiect, prin care ELBI si-a relocat intreaga activitate intr-un depozit de clasa A, iar P3 va gazdui inca un partener important in parcul de pe A1.”
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
EDIT-Structural
Acvatot 2019
SIGM
MAKITA
Arduro
konsent
CONCEPT STRUCTURE
viarom
strabag nivel 1
theda mar
leviatan
concelex
SSAB
BogArt
siniat
quadratum
ness project
CDS
rigips
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
top 500
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander