Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - ELECTROMAGNETICA: Scadere de 11% a veniturilor si pierderi financiare, in 2015
ELECTROMAGNETICA: Scadere de 11% a veniturilor si pierderi financiare, in 2015
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Elena Icleanu 25 Feb 2016 10:15
Electromagnetica SA, lider local in productia de echipamente electrice si corpuri de iluminat cu LED, a raportat o contractie de 11% a veniturilor din 2015, pana la nivelul de 379,5 milioane de lei (circa 84,5 milioane de euro), in contextul unor pierderi totale de 22,5 milioane de lei, conform datelor preliminare publicate de companie. "Pierderea estimata pentru anul 2015 a fost cauzata, in principal, de amenda comunicata de catre Consiliul Concurentei pe pagina sa de internet in luna ianuarie 2016, in valoare de 9 milioane de lei, pentru care am constituit provizion. Motivul acordarii amenzii nu-l cunoastem, intrucat nu am primit deocamdata decizia. Rezultatul anului trecut a mai fost afectat, totodata, de deprecierea pretului de piata pentru unele terenuri (5,5 milioane de lei), conform raportului de evaluare intocmit de o firma autorizata, precum si de regularizarea cotei de certificate verzi pentru 2015, in valoare de 3,2 milioane de lei", se arata in raportul financiar preliminar al Electromagnetica SA.
La inceputul acestui an, compania a anuntat ca a luat "act cu surprindere" de comunicatul emis de biroul de presa al Consiliului Concurentei, prin care anunta sanctionarea societatii cu 9,02 milioane de lei, pentru o presupusa incalcare a legislatiei concurentei pe piata producerii si comercializarii de energie electrica. "Prin volumul de energie comercializat si conditiile contractuale, Electromagnetica SA nu a distorsionat si nu putea sa distorsioneze piata concurentiala, nu a luat parte la nicio intelegere, pe orizontala sau pe verticala si a actionat ca un investitor privat pe aceasta piata", se precizeaza intr-un raport transmis Bursei de Valori Bucuresti in luna ianuarie 2016 si semnat de Eugen Scheusan, directorul general al companiei. Totodata, conducerea Electromagnetica SA a precizat ca, in momentul in care va primi comunicarea deciziei Consiliului Concurentei motivata, o va contesta in justitie, in vederea anularii acesteia.
***
Electromagnetica SA este o companie industriala ce are capital autohton si activeaza in domeniul productiei de echipamente de masurare si distributie a energiei electrice, sisteme de iluminat cu LED, aparataj electric de joasa tensiune, subansambluri pentru fabricatia de automobile, echipamente de siguranta a traficului feroviar, matrite si injectia de mase plastice, precum si in domeniul productiei de energie electrica din surse regenerabile, a serviciilor de furnizare de energie electrica si de inchiriere. Compania detine un portofoliu de 10 microhidrocentrale, situate in bazinul raului Suceava, cu o putere instalata de 5,4 MW. In 2014, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 446 milioane de lei si un profit net de 7,57 milioane de lei. Principalii actionari ai Electromagnetica SA sunt Asociatia PAS Electromagnetica (29,63%) si SIF Oltenia (25.17%), la care se adauga persoane fizice (29,97%) si juridice (16,23%). Societatea este listata la categoria Premium a BVB, fiind tranzactionata cu simbolul de piata ELMA.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
CONCEPT STRUCTURE
concelex
ness project
siniat
strabag nivel 1
leviatan
CDS
viarom
Ubitech
theda mar
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
Acvatot 2019
noark
MAKITA

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander