Agenda Constructiilor
Duminica, 19 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - Euro Vial Lighting: Crestere importanta a afacerilor si focus pe eficienta energetica
Euro Vial Lighting: Crestere importanta a afacerilor si focus pe eficienta energetica
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Elena Icleanu 22 Sep 2022 06:23
Euro Vial Lighting, distribuitor de echipamente electrice cu sediul in Constanta, a inregistrat vanzari de 6 milioane de euro in primele sase luni ale acestui an, in crestere cu 37% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului 2021. In conditiile actuale ale pietei, conducerea companiei estimeaza o cifra anuala pentru 2022 in valoare de 13 milioane de euro.
"Mai important de atat, targetul nostru este sa atingem un nivel adecvat de productivitate pe fiecare om din echipa, incat sa oferim cresteri sustenabile individuale in raport cu modificarile economice care ne afecteaza pe toti, mai ales in aceasta perioada inflationista. In perioada aceasta, suntem conectati la proiecte industriale, la modernizari de statii electrice, la proiecte publice, la investitii in retele de hipermarketuri, dar si in proiecte rezidentiale premium in care asiguram sisteme complete de comunicatie si comanda", a declarat Cosmin Balaban, directorul executiv al Euro Vial Lighting.
Compania se afla intr-un proces continuu de selectie a unor branduri puternice care asigura calitate foarte buna proiectelor de instalatii, dar si nivel de tehnologie ridicat. "Piata se dezvolta, cererea se dezvolta! Categoriile de echipamente si iluminat au fost cele mai solicitate in ultimele 12 luni. Printre partenerii consacrati, cu care lucram inca de la inceputul activitatii noastre, sunt mari companii renumite in domeniu, precum Schneider Electric, Legrand, Signify, ABB, Schrack Technik, Elba-Com, Arelux, OBO Bettermann, ICME ECAB, dar lucram si cu alte multe companii, alaturi de care derulam proiecte importante", a precizat Cosmin Balaban.
Obiectivele stabilite de managementul companiei pentru perioada urmatoare vizeaza extinderea continua a portofoliului de produse. "Impreuna cu echipa de achizitii am reusit incheierea unor parteneriate foarte bune pe solutiile de energie fotovoltaica, domeniul pe care ne vom concentra cu atentie in perioada urmatoare. Pe termen lung, suntem in cautare de solutii inovatoare pentru clientii nostri, bazate pe tehnologie ridicata, care sa asigure o simplitate a muncii si a vietilor noastre", a adaugat managerul.
 
 
Focus pe digitalizare si solutii ce utilizeaza energia regenerabila
Din punct de vedere comercial, conducerea Euro Vial Lighting mizeaza pe dezvoltarea segmentului de Energie Verde, care a luat amploare odata cu adoptarea standardului nZEB, respectiv pe produse care pot asigura independenta energetica si eficienta, in acelasi timp. "Aceste noi cerinte care se impun a fi respectate, ne ajuta cu siguranta in dezvoltarea acestui canal. In prezent, piata se dezvolta foarte mult in directia iluminatului stradal inteligent cu telegestiune, a statiilor de incarcare a masinilor electrice, sistemelor complete de panouri fotovoltaice cu sau fara acumulare de energie, dar si in directia sistemelor smart pentru automatizarea cladirilor, care pot asigura o eficienta energetica mult dorita de consumatori, care pot comunica astfel si cu asistenti vocali. In interiorul companiei noastre, se duce o lupta puternica pentru digitalizarea proceselor intr-o forma cat mai facila, astfel incat sa generam performanta ridicata si sa asiguram servicii prompte clientilor nostri care isi deruleaza proiectele contra cronometru, de cele mai multe ori. In acest moment, ne bucuram de implementarea primilor doi roboti software (Robotic Process Automation) care substituie activitatile de baza, asigurand astfel valoare adaugata echipei noastre", a subliniat Cosmin Balaban.
 
 
Crestere majora a cererii de sisteme care asigura independenta energetica
Piata de echipamente electrice evolueaza progresiv in zona tehnologiilor care asigura independenta energetica, care se afla tot mai mult in atentia clientilor Euro Vial Lighting. Potrivit datelor companiei, in primele opt luni ale acestui an, o crestere importanta a cererilor venite din piata s-a inregistrat pentru statiile de incarcare a masinilor electrice, dar si pentru sistemele fotovoltaice complete pentru producerea energiei atat pentru segmentul public, cat si pentru privat. In completarea acestora, echipamentele de automatizare si eficientizare energetica si iluminatul conectat inteligent au inregistrat, de asemenea, un interes ridicat.
"Acest lucru se datoreaza si faptului ca alte tari europene, comparabile cu Romania ca numar de locuitori, sunt mult mai avansate in zona tehnologiilor pentru independenta energetica. Un exemplu concludent este numarul statiilor de incarcare a masinilor electrice care, la finalul anului trecut, nu a depasit pragul de 1.000 de unitati in tara noastra, timp in care in alte state ajungea si 100.000 de unitati. Piata de energie verde este la inceput si, indubitabil, este un segment care va lua amploare in perioada urmatoare", a declarat Cosmin Balaban.
Vizavi de provocarile acestei perioade, managerul indica, in primul rand lipsa predictibilitatii. "Traversam o perioada in care preturile sunt in miscare, lucru care ne-a indemnat la realizarea unor stocuri importante pentru a putea oferi conditii comerciale si livrari optime clientilor nostri. Sistemele informatice pe care le detinem simplifica foarte mult managementul stocurilor, astfel ca putem sti in timp real consumurile la nivel de produs, dar si cantitatile care urmeaza sa intre in stoc. Speram ca in ultima parte a anului sa asistam la o diminuare a ratei de modificare a preturilor, poate chiar la o stagnare pe anumite segmente de produs", a precizat managerul Euro Vial Lighting.
***
Compania Euro Vial Lighting este activa in Romania din anul 1996 si are, in prezent, cinci filiale, in Constanta, Bucuresti si Iasi. Societatea are capital integral romanesc, activand in domeniul distributiei de materiale si echipamente electrice si dispune de peste 100.000 de produse, din care mai mult de 15.000 sunt stocate in depozitele proprii si se adreseaza atat constructiilor comerciale, cat si celor rezidentiale si industriale. Printre furnizorii Euro Vial Lighting se afla companii cu renume, precum Elba-Com, Schneider Electric, Legrand, ICME ECAB, Signify, ABB, Arelux, Redo, Gewiss, 3M, Schrack Technik, OBO Bettermann, Courbi etc.
Pentru informatii suplimentare, www.eurovial.ro
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMRAWLPLUGhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
rigips
noark
CDS
Acvatot 2019
Ubitech
konsent
leviatan
MAKITA
siniat
concelex
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
quadratum
ness project
EDIT-Structural

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
AICPS_30
econet
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander