Agenda Constructiilor
Miercuri, 21 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - Kilowat: Impactul blocarii Casa Verde - 12 milioane euro pierdere pentru romani
Kilowat: Impactul blocarii Casa Verde - 12 milioane euro pierdere pentru romani
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de AG&F 22 Nov 2023 13:20
Beneficiarii programului Casa Verde au pierdut 12 milioane de euro in cele doua luni in care programul a fost blocat, consumatorii fiind afectati ca nu au putut sa instaleze panouri solare din timp pentru a scapa de grija facturilor la energie electrica in aceasta iarna, avertizeaza Kilowat, una dintre principalele companii de instalare si consultanta in domeniul fotovoltaicelor.
Potrivit calculelor Kilowat, cei 87.000 de beneficiari ai programului Casa Verde pierd lunar 6 milioane de euro pana cand vor fi instalate panourile fotovoltaice, care sa-i scape de facturile la curent electric. Compania Kilowat a atentionat opinia publica cu privire la pierderile survenite in urma blocarii programului Casa Verde, obtinuta de un instalator din piata prin actionarea in instanta, si a sustinut public deblocarea cat mai rapida a programului, oferind autoritatilor tot suportul necesar.
“Din cauza blocarii acestui program si a intarzierii instalarii panourilor fotovoltaice romanii pierd 6 milioane de euro in fiecare luna. Iar beneficiarii vor continua sa plateasca aceasta suma lunar, atata timp cat inca nu au instalate panouri fotovoltaice care sa asigure energia necesara in gospodarii. Romanii isi doresc sa scape de aceasta povara financiara, sa nu mai aiba grija facturilor la energie electrica si, deci, sa beneficieze de avantajele sistemelor fotovoltaice cat mai repede, mai ales ca au fost afectati si dezamagiti de suspendarea acestui program”, declara Albert Soare, fondator Kilowat.
Pentru a analiza impactul financiar al blocarii programului Casa Verde, compania Kilowat a luat in calcul numarul de beneficiari (87.000) raportat la o productie medie lunara de 500 Kw a unui sistem de 5 Kw si la pretul mediu al kilowatului pentru consumatori casnici (0,7 lei), ceea ce duce la o pierdere de 6,08 milioane euro lunar.
Blocarea programului Casa Verde are impact negativ si asupra afacerilor din piata, cu pierderi semnificative, blocarea de bani in stocurile de panouri fotovoltaice pentru beneficiari si cheltuieli suplimentare neprevazute pentru compensarea pierderilor. 
Totodata, compania Kilowat a facut demersuri catre autoritatile publice pentru deblocarea programului Casa Verde, avand in vedere ca beneficiarii asteptau instalarea cat mai repede a panourilor solare. 
In randul romanilor, fie ca sunt beneficiari sau nu ai programului Casa Verde, exista un interes tot mai mare pentru scaparea de facturile la energie electrica, mai ales ca amortizarea investitiei in panouri solare poate fi recuperata in 2-4 ani.
Suspendarea programului Casa Verde Fotovoltaice, in timp ce era in desfasurare, are un efect negativ asupra business-urilor din domeniu si intregii piete, dar in mod special asupra beneficiarilor finali, romanii fiind “total dezamagiti” de blocarea programului si “neincrezatori” in reluarea acestuia. 
Romanii sperau sa instaleze panouri fotovoltaice in aceasta iarna si sa scape astfel de grija facturilor la energie electrica, insa, in schimb, s-a instalat o temere foarte mare privind o eventuala reluare a procedurii de inscriere a instalatorilor in programul Casa Verde, aspect ce ar amana si mai mult intreg procesul.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTELiebherALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
top 500
FRONTALE
top 500
viarom
Acvatot 2019
quadratum
concelex
leviatan
noark
CDS
strabag nivel 1
theda mar
Ubitech
rigips
MAKITA
top 500
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu