Agenda Constructiilor
Marti, 28 Iunie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - SIEMENS anunta o majorare cu 8% a comenzilor diviziei Building Tehnologies
SIEMENS anunta o majorare cu 8% a comenzilor diviziei Building Tehnologies
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Cosmin Dincu 15 Mai 2019 07:35
Cel de-al doilea trimestru al anului fiscal 2018 - 2019 s-a incheiat pentru concernul german Siemens cu o crestere solida a comenzilor, confirmandu-se astfel majorari cantitative sustinute la sectiile Mobility, Siemens Healthineers, Energy Management si Building Technologies, contrabalansate de o diminuare ceva mai puternica in cazul in Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE). In mod concret, noile contracte au avut o valoare cu +4% mai mare fata de cea inregistrata in exercitiul financiar precedent, avansul fiind masurat pe baze comparabile, dupa eliminarea influentelor exercitate de cursul de schimb valutar si de modificarile care au avut loc la nivelul portofoliului de produse. In ceea ce priveste incasarile, acestea au sporit la randul lor cu +2%. Din punct de vedere nominal, comenzile au crescut cu +6%, ajungand la 142 miliarde euro (ceea ce reprezinta un nivel-record), iar cifra de afaceri s-a ajustat pozitiv cu +4% pana la 20,93 miliarde euro. Raportul dintre comenzile inregistrate si cele facturate, respectiv incasate a fost de 1,13. Divizia de produse industriale a consemnat venituri din operatiuni continue in usoara scadere, insumand 1,926 miliarde euro, pe fondul declinului moderat al activitatii la sectia de energie si gaz. In aceste conditii, profitul net la nivel de grup s-a situat la 1,923 miliarde euro, modificarile survenite fata de perioada similara din anul fiscal precedent fiind generate de doi factori majori, extrinseci activitatii industriale - si anume veniturile obtinute din diverse activitati ale entitatilor din portofoliul administrat la nivel centralizat (de pilda, Atos) si costurile mai mici cu taxele din afara Germaniei. Conducerea Siemens apreciaza ca evolutia comenzilor este incurajatoare, fiind intrevazute imbunatatiri din toate punctele de vedere. In continuare, atentia este focalizata pe indeplinirea tuturor sarcinilor in vederea atingerii tintelor de profitabilitate obisnuite pentru un lider industrial de talia Siemens, la nivelul tuturor diviziilor. Mai ales pentru sectia Building Tehnologies, care a consemnat in intervalul analizat cresteri deosebite ale comenzilor (+8% in termeni reali si +5% LFL), pana la 1,94 miliarde euro, precum si ale vanzarilor (+5% pe baze actuale de comparare si +2% LFL), la 1,69 miliarde euro, se estimeaza majorari succesive ale indicatorului EBITA. Din punct de vedere geografic, cea mai mare contributie din perioada de referinta la cresterea cantitativa a vanzarilor s-a remarcat in ambele Americi, insa a fost nominalizata si regiunea ce cuprinde Europa, tarile CSI, Africa si Orientul Mijlociu (Europa/CAME).
In Romania, Siemens opereaza prin intermediul a patru unitati, amplasate in Sibiu si Buzias, unde produce sisteme si componente pentru automatizari si aplicatii industriale. Grupul german mai detine centre de cercetare-dezvoltare, localizate in Bucuresti, Brasov si Cluj-Napoca. In 2017, Siemens a raportat pentru Romania o cifra de afaceri de 510,6 milioane de lei, ceea ce reprezinta un avans de +0,7% fata de exercitiul financiar precedent.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTAUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CELCO 2020
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
MAKITA
leviatan
leviatan
BMI_Icopal
viarom
strabag nivel 1
hidroplasto
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
rigips
hilti

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
PSC CONFERINTA CT 2022
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere