Agenda Constructiilor
Luni, 23 Septembrie 2019
 
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - ADEPLAST a livrat 6 milioane mp de termosisteme, in primele sase luni
ADEPLAST a livrat 6 milioane mp de termosisteme, in primele sase luni
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 11 Iul 2016 13:29
Producatorul de materiale pentru constructii Adeplast a inregistrat o crestere de 37% a vanzarilor de termosisteme (marca Izotherm) in primele sase luni din 2016 fata de aceeasi perioada din 2015, valoarea totala a livrarilor ajungand la 6 milioane mp. Conform datelor companiei, cele mai multe comenzi au provenit din Bucuresti, insa o evolutie importanta a cererii s-a inregistrat in Bacau, Galati si Sibiu. O crestere spectaculoasa a vanzarilor de termosistem a fost inregistrata si la export (+137%), in intervalul analizat. "Evolutia se datoreaza incheierii unor contracte la care lucram de mult timp si de la care asteptam ca, pana la sfarsitul anului, sa avem o evolutie a comenzilor de termosisteme intre 200%-300%. Produsele Adeplast si-au facut loc in Europa datorita calitatii certificate si acum suntem prezenti constant cu termosistemul nostru pe piete ca Ungaria, Bulgaria, Austria, Italia, Spania, Grecia si Marea Britanie. Pe unele dintre aceste piete suntem chiar in cautare de manageri care sa preia operatiunile de export, chiar acum derulandu-se o faza de recrutare pentru zona europeana", a declarat Alex Barbut, Export & Development Manager al Adeplast.
La nivel national piata termoizolatiilor se afla pe un trend ascendent fata de anul trecut. "Bucurestiul este campion la termoizolatii, ceea ce este firesc. Sunt, insa, foarte multe orase in tara unde astfel de lucrari nu s-au realizat deloc pana acum. Ma refer la orase mici si medii, unde blocurile nu au suferit nicio interventie de 40-50 de ani, reabilitarile devenind deja stringente. Este un moment extrem de propice pentru ca administratiile locale sa dea mana cu asociatiile de proprietari si cu cetatenii pentru a se face ceva consistent in acest sens, mai ales ca alegerile locale s-au incheiat, iar noii edili trebuie sa-si demonstreze abilitatile pentru care au fost votati. Fondurile chiar nu mai sunt o problema, iar produse de calitate la preturi corecte pot fi accesate direct de la producatorii romani. Pretul styrernului este afisat lunar la bursa, iar anul acesta a fost mult mai mic decat in anii trecuti, ceea face ca pretul de productie a polistirenului sa scada si, prin urmare, sa se obtina preturi competitive la termosistemele pe baza de polistiren", a explicat Marcel Barbut, proprietarul grupului Adeplast.
***
Adeplast este cel mai important producator roman de materiale pentru constructii, avand trei platforme industriale in Oradea, Ploiesti si Roman, cu capacitati totale de 1,15 milioane de tone de adezivi si mortare uscate, 100.000 de tone de vopsele si 2,5 milioane de metri cubi de polistiren expandat.
In 2015, vanzarile companiei au crescut cu 2%, pana la 306,5 milioane de lei, in contextul unei majorari de 16,5% a profitului, care a ajuns la 14,6 milioane de lei.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ghid_proiectareACADLicente bim

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 145 (Septembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere