Agenda Constructiilor
Luni, 03 August 2020
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - AUSTROTHERM: Consolidare a pozitiei pe piata din Romania
AUSTROTHERM: Consolidare a pozitiei pe piata din Romania
Izolatii & Finisaje Publicat de Ovidiu Stefanescu 04 Sep 2012 09:00
Laurentiu Istrate (50 de ani)
Functia/Firma: director general, Austrotherm Com;
Experienta profesionala: 25 ani in domeniul constructiilor.

 

Compania Austrotherm Com, subsidiara a concernului austriac Schmid Industrie Holding, este unul dintre principalii producatori de polistiren de pe piata locala. Avand o experienta in Romania de peste 11 ani pe acest segment, societatea detine trei fabrici de polistiren extrudat (XPS) si expandat (EPS), avand capacitati de 150.000 mc/an, respectiv 700.000 mc/an. Desi activitatea din domeniul constructiilor noi s-a restrans dramatic in anii recesiunii, cererea a fost puternic sustinuta de implementarea masurilor de reabilitare a constructiilor existente. Cum caracterizati situatia companiei, din punct de vedere financiar? Anul trecut, cifra de afaceri a crescut cu 30% fata de anul fiscal precedent, iar pentru 2012, estimam o noua crestere cu 20% fata de exercitiul financiar precedent. Pe termen scurt, avem in vedere atingerea capacitatii maxime de productie a fabricii de XPS, precum si dezvoltarea produselor EPS de pe segmentul premium. Pe o segment caracterizat printr-o oarecare stabilitate, aceste majorari se traduc printr-o sporire a cotei de piata a produselor noastre, in detrimentul sistemelor de calitate scazuta. Conform informatiilor oficiale pe care le detinem, livrarile de EPS din 2011 au fost de 3,5 milioane mc, iar cele de XPS s-au majorat la 350.000 mc. Raportandu-ne la datele respective, estimam ca ne pozitionam pe locul al treilea in topul producatorilor de polistiren expandat si pe cel secund in cel al fabricantilor de polistiren extrudat.
 
- Ati lansat produse noi in ultima perioada?
- Avand in vedere sporirea cererii pentru lucrarile de termoizolare a constructiilor existente, am pregatit o solutie destinata acoperisurilor tip terasa - si anume polistirenul de panta, care inlocuieste cu succes betonul de panta. Acest sortiment are o serie de avantaje, cum ar fi: cost si timp de punere in opera mult reduse; rezistenta mecanica superioara si diminuare a tensiunilor ce trebuie preluate de structura de rezistenta a cladirii; diminuarea consumului de beton si a timpului necesar finalizarii lucrarii. Un alt sistem de succes este reprezentat de Austrotherm EPS (placi cu nuturi pentru aplicatii de incalzire prin pardoseala), avand un dublu rol: de ghidare a instalatiei de incalzire si de termoizolare.
- Comentati afirmatiile recente referitoare la deficientele polistirenului?
- In cei aproape 60 de ani de existenta a polistirenului, certificatele internationale de aliniere la standardele europene (ISO 14025) au reprezentat o garantie atat pentru calitatea oferita, cat si pentru siguranta in materie de protectia mediului inconjurator si sanatate publica. Avand in componenta 98% aer si 2% materie prima pe baza de petrol, polistirenul este produsul termoizolant cel mai putin nociv pentru mediu. In ceea ce priveste etanseizarea cladirilor, lucrurile sunt la fel de clare, cuantificabile prin aplicarea normelor in vigoare, factorul de rezistenta la difuzia vaporilor fiind comparabil cu acela corespunzator stratului suport. Elemente precum punerea in opera a polistirenului, corectitudinea in care aceasta este realizata etc. nu depind in nicio masura de calitatea si nici de proprietatile polistirenului. In concluzie, afirmatiile despre influentele negative ale acestuia asupra sanatatii si mediului inconjurator sunt nefondate si pot induce idei eronate.
- Care sunt principalele masuri adoptate in vederea depasirii recesiunii?
- Una dintre masuri a fost reducerea costurilor operationale, prin cresterea productivitatii, a eficientei. Nu am facut rabat de la calitate si ne vom mentine decizia de a respecta in totalitate standardele impuse de normativele europene. De asemenea, o alta solutie este reprezentata de informarea continua a clientului final. Pe langa aceasta, oferim suport tehnic pentru proiecte, in ultima perioada primind tot mai multe solicitari de acest gen.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKVideoConfAC-iulCOVID-19TeraSteelallbim
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
elmas 2017
rigips
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
CELCO 2020
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
hilti
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere