Agenda Constructiilor
Sambata, 25 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - BICO Industries: Negocieri avansate pentru preluare Iranga Technologijos Lituania
BICO Industries: Negocieri avansate pentru preluare Iranga Technologijos Lituania
Izolatii & Finisaje Publicat de Stelian DINCA 12 Aug 2022 11:43
Bico Industries, principalul producator de plasa din fibra de sticla din Romania si parte a holdingului de materiale de constructii ROCA Industry, se afla in negocieri avansate pentru achizitia unui pachet de 77,5% din capitalul social al Iranga Technologijos, companie din Lituania.
Iranga actioneaza pe piata textilelor tehnice si de constructii, oferind solutii bazate pe o gama complexa de tehnologii pentru productia de tesaturi din fibra de sticla si materiale compuse prin laminarea tesaturilor, activitate similara cu una din liniile de business detinute de Bico.
Valoarea tranzactiei este de 4 milioane euro si este conditionata de finalizarea cu succes a analizei due dilligence si de eventualele aprobari ale institutiilor relevante.
“Achizitia, realizata sub umbrela holdingului nostru, va contribui la cresterea prezentei noastre pe acest segment si totodata la atingerea de noi piete. Ne bucuram sa vedem valori comune in doua companii aflate la mare distanta, una in Romania, alta in Lituania, si credem cu atat mai mult in sinergii si parteneriate pe termen lung, mai ales in contextul actual international, unul care nu e lipsit de provocari. Resursele si know-how-ul pe care holdingul nostru le are in sectorul materialelor de constructii, dar si modelul nostru de business, bazat pe parteneriat activ, competente si implicare totala, sunt elemente-cheie in sinergiile pe care le realizam”, a declarat Ionut Bindea, Investment Manager ROCA Investments, Presedinte al Consiliului de Administratie si Director General interimar al ROCA Industry.
Preluarea pachetului majoritar al Iranga este in linie cu strategia si cu planurile de dezvoltare ale producatorului roman. Achizitia va sprijini diversificarea pietelor in care companiile holdingului romanesc sunt prezente, toate acestea contribuind la crearea unei valori adaugate in jurul lor, prin sinergii si instrumente comune.
“Prin investitiile pe care le facem urmarim dezvoltarea capacitatilor noastre de productie, inovarea si cresterea sustenabila, pe termen lung. Daca la inceputul anului, prin achizitia companiei Terra, am reusit sa ne consolidam cota de piata la nivelul SEE pentru productia plasei din fibra de sticla destinata termosistemelor, de aceasta data, prin tranzactia Iranga ne dorim sa dezvoltam o alta linie de business, una care se adreseaza unui sector de clienti B2B in care activam inca din anul 2019. La nivel personal, scalarea acestui sector de activitate are o insemnatate speciala si inca din 2019, cand am preluat implementarea si dezvoltarea acestei linii de business, am inceput procesul de profilare a pietei prin studiul activitatii companiei Iranga. Acum, vom uni resursele celor doua organizatii, atat pe cele tangibile, cat si intagibile, pentru atingerea obiectivului comun: dezvoltarea de solutii inovative pentru armarea materialelor de constructii, transformand astfel toate barierele culturale in avantaje competitive”, declara Adrian Butuc, Director General al Bico Industries.
Prin aceasta linie de business Bico dezvolta productia de textile tehnice, compuse sau simple, din fibra de sticla sau poliester, utilizate pentru ranforsarea altor materiale industriale din spectrul termo si hidroizolatiilor.
Achizitia producatorului lituanian de textilele tehnice si pentru constructii vine in contextul in care, pe parcursul acestui an, holdingului ROCA Industry i s-au alaturat companiile Eco Euro Doors si Terra Impex (achizitionata integral de Bico Industries), iar o a treia tranzactie, cea pentru achizitia a 100% din capitalul social al Dial, este in proces de finalizare.
Astfel, la acest moment, ROCA Industry grupeaza in holding companiile BICO Industries (70%), Sarcom (100%), Terra (100%) si Eco Euro Doors (70%), iar asteptarile sunt ca pana la finalul anului sa se finalizeze si preluarea integrala a Dial, dar si a Iranga (77,5%).
ROCA Industry HOLDINGROCK1 S.A. a fost listata pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti in luna ianuarie a acestui an si este tranzactionata sub simbolul bursier ROC1.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEhiltiSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
concelex
viarom
theda mar
Ubitech
quadratum
noark
konsent
rigips
ness project
CDS
siniat
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
EDIT-Structural
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ef-de-n
econet
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander