Agenda Constructiilor
Miercuri, 29 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - MASTERPLAST investeste masiv in constructia de fabrici noi de vata minerala
MASTERPLAST investeste masiv in constructia de fabrici noi de vata minerala
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 13 Dec 2022 10:52
Producatorul de materiale de constructii Masterplast si grupul Market Epitő Zrt., din Ungaria, au semnat un acord de cooperare in vederea constructiei unor fabrici noi de vata minerala in Ungaria si/ sau Serbia, pentru a raspunde cererii locale si regionale. Fuziunea celor doi jucatori dominanti din industria constructiilor din Ungaria este un pas semnificativ catre consolidarea productiei de materiale de constructii detinute de cele doua companii. Fiecare dintre semnatari are o participatie de 50% in cadrul joint-venture-ului, iar Masterplast isi va exercita dreptul de management.
Primele date concrete referitoare la prima decizie de investitie in productia de vata minerala vor fi disponibile in primul trimestru din 2023, cele doua companii urmand a finaliza, pana in februarie 2023, toate detaliile specifice ale colaborarii.
Potrivit Materplast, decizia de investitii in productia regionala de vata minerala a fost luata in contextul in care piata de profil din Ungaria a avut probleme majore de aprovizionare in ultimii ani, ceea ce a ingreunat activitatea locala din intregul sector de constructii. Cresterea cererii de materiale termoizolante a adancit si mai mult problemele de aprovizionare ale pietei interne si a evidentiat efectele negative ale lipsei unei baze de productie detinute de Ungaria. Cresterea drastica a preturilor la energie, criza energetica europeana si provocarile din ce in ce mai urgente ale protectiei climei anunta o deteriorare, in continuare, a aprovizionarii pietei interne si a competitivitatii jucatorilor din industria constructiilor din Ungaria in domeniul materialelor minerale termoizolante. 
 
Foto, de la stanga la dreapta: Ács Balázs (vicepresedintele Masterplast), Tibor Dávid (presedintele Masterplast), Scheer Sándor (presedintele CA al Market Építő Zrt.) si Báthory Balázs (directorul adjunct al diviziei de inovare a Market Építő Zrt.)
 
"Chiar si in mediul economic dificil si incert din ultimii ani, Market Group a investit o energie considerabila in examinarea, analiza si evaluarea schimbarilor care afecteaza industria de constructii. Una dintre virtutile grupului nostru este ca reactioneaza intotdeauna rapid in orice situatie, iar in schimbari se concentreaza nu pe dificultati, ci mai degraba pe oportunitati inovatoare. Lipsa materialelor de constructie, cresterile semnificative de pret si dependenta vulnerabila de producatori este un fenomen de piata pe care Market a dorit sa-l schimbe. Pentru aceasta, am cautat un partener si l-am gasit in Masterplast, cu care sa ne putem completa bine si sa maximizam potentialul inerent productiei de materiale izolatoare", a declarat Sandor Scheer, presedintele consiliului de administratie al Market Epitő Zrt.
"Dupa strangerea cu succes de capital pe bursa, intentionam sa facem pasi decisivi spre realizarea planurilor noastre de productie de vata minerala. Scopul este acela de a ne putea construi o baza de productie care ne poate asigura atingerea unor pozitii puternice pe piata in Ungaria, dar si in tarile invecinate. Este o mare bucurie pentru noi ca, in timp ce ne realizam obiectivele strategice, putem colabora cu o companie maghiara dominanta in industria locala a constructiilor pentru a consolida productia de materiale de constructii detinute de Ungaria", a subliniat David Tibor, presedintele Masterplast.
Datorita cererii foarte mari de materiale izolatoare din ultima perioada, rezultatele celor doua companii au crescut semnificativ in 2023. Masterplast a raportat, pentru trimestrul al treilea, o majorare de 9% a vanzarilor, care au ajuns la 55 milioane de euro. Un plus de 29% s-a inregistrat pe segmentul produselor pentru termoizolatii, care a generat si 61% din profitul Masterplast din perioada iulie-septembrie 2022.
Grupul Masterplast este activ si pe piata constructiilor din Romania, unde estimeaza ca va realiza o cifra de afaceri de 90 milioane de lei in acest an.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTman and machineALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CELCO 2020
MAKITA
rigips
CDS
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
Ubitech
BALTIC
BMI_Icopal
leviatan
theda mar
viarom
Acvatot 2019
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023